IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Симеон Дянков: Оставам на поста, ще работя за второ правителство*

Опозицията е свикнала първо да е разруха и революция, а те да дойдат да крадат. Ще се види кой милее за България

11:16 | 20.02.13 г. 19
Симеон Дянков: Оставам на поста, ще работя за второ правителство*

При това положение оставам на поста като финансов министър и през следващите седмици и месеци ще продължавам да работя с премиера Борисов, за да може ГЕРБ отново да спечели пълен мандат.

Това заяви пред журналисти в Министерски съвет Симеон Дянков, предаде агенция “Фокус”.

По думите на Дянков, решението на премиера Борисов доказва, че той е един истински лидер на една демократична пария, каквато е ГЕРБ.

Симеон Дянков уточни, че си оттегля оставката и ще работи за второ правителство на ГЕРБ. Опозицията е свикнала първо да е разруха и революция, а те да дойдат да крадат. Затова си оттеглих оставката и ще работя в следващите дни така, че финансовата стабилност да се запази. Ще се види кой милее за България, заяви Симеон Дянков.

"Оставам министър, оттеглих си оставката предвид новите обстоятелства. Ще продължа да работя, хем да си довърша някои от нещата", обясни Дянков.

Бихте ли подкрепили кабинет с премиер Симеон Дянков?

Да
Не
Не мога да преценя
Общо 1719 гласа
Премиерът е разписал оставката си и я е изпратил към парламента. Ние като министри продължаваме да си вършим работата, приеха се положителни решения – златен стандарт за НАП, НДК – към Министерството на културата, защото са на печалба. Министрите ще работим, за да покажем, че правителството е силно. Работим за втори мандат, категоричен е министърът.

Явно предстоят избори и ще покажем на гражданите какво сме направили и предишните, които ламтят за властта, какво са направили. Едва ли има вероятност депутатите да не приемат оставката на премиера. Нека народът да покаже какво мисли кой да е на власт – дали тези, които с години са грабили, или Бойко Борисов и нашето правителство, които направихме много и ще направим още повече.

Моята оставка не би трябвало да е изненада, бях казвал преди време, че трябва да се пази финансовата стабилност и в момента, в който почувствам, че нямам силите да я държа… Въпросът беше за зърнопроизводителите, те трябваше да изчакат, както беше по бюджет, обясни той.

Днес ще подпиша извънредния аукцион и той ще бъде успешен. България е показала, че е стабилна държава, има достатъчно начини, че ако тази цена не ни хареса, ще изчакаме и ще вземем друга цена. Досега сме получили достатъчно искания за участие в аукциона, той ще е успешен. Резервът е по-висок с половин милиард, нямам никакви притеснения за фискалния резерв, можем да продължим още време, категоричен е Дянков.

Финансовият министър изрази увереност, че ГЕРБ ще спечели нов мандат с пълно мнозинство.  "Убеден съм, че народът ще се успокои, ще помисли и в крайна сметка ГЕРБ ще получи пълно мнозинство в следващия парламент", коментира той.

"Като финансов министър мисля, че съм успял. Малко хора са успели в такава тежка ситуация да се справя, каза още Дянков. Наистина имаше някои нещо, които можеха да станат по-добре, но като цяло нямаме различия с премиера и го подкрепям на сто процента", заключи Дянков.

* Актуализирано към 12.25 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 3 rate down comment 1
mitkopom
преди 11 години
Резерва вече е опоскан, Agent Dyankov изпълни първата част от мисията си успешно. Следва втора фаза набълбукване с кредити до 80% от БВП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 1 rate down comment 1
aman_vd
преди 11 години
Vesko 94 pro4eti malko Psixologiq pi4 i togava 6te razbere6 koi e za s1d
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 24
Vesko94
преди 11 години
Няма по-голям *** от Дянков. В момента само допълнително нагнетява напрежение. Тоя е за съд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 13
promanbg
преди 11 години
То е ясно. Дянков опъна Боко. Подаде оставка, Боко се видя в чудо, уплаши се и веднага направи панически ход. След като вече е подал оставката, и е предизвикал съответната реакция от премиера, Дянков може да се "върне" и да продължи да дърпа конците. Още от самото начало той държеше каишката на Боко и фактически ръководеше действията на цялото правителство. Спомнете си, който се е опълчвал на Дянков, после е "подавал" оставка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 11 rate down comment 8
albobo76
преди 11 години
E...а ти и фарса. Тези са за детската градина. Вече очаквам Борисов да излезе и каже, че се е бъзикал и няма да подава оставка - ще е напълно в негов стил.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 27 rate down comment 9
Mavi Goz
преди 11 години
Хааахахаха! А колко минуси ми нацвъкаха капиталистчетата като писах вчера, че думата на ББ е винаги предпоследна, а новата му позиция е на 180 градуса!Затова и никога не съм го наричал мутра! При истинските мутри се приказва малко и мъжката дума тежи повече от златото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 12 rate down comment 8
mnz
преди 11 години
Ами това описание вън-вътре, вън-вътре .. , ми напомня за нещо, ама какво ли беше ..., май секс се казваше. Въпроса е кой кого опъва :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 14 rate down comment 1
tony1975
преди 11 години
Равновесие добре го е казал:"Т.е. той е министър с оставка, но тъй като и правителството е в оставка то два минуса правят един плюс и така всъщност само Дянков не е с оставка "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 29 rate down comment 4
Chick-Chirick
преди 11 години
Професионалиста си е професионалист! Давай Дянков, над 60% от форумците на инвестора се обявиха в подкрепа на политиките ти!до автора: липсва ми малко сензацията трябваше нещо като- след като в анкета на Инвестор, над 60% се обявиха За политиката на Дянков, той размисли и оттегли оставката си :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 15
Kaoru
преди 11 години
Комедията продължава... То това не е политика - вън - вътре, вън - вътре - не знам как може да се определи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още