IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат първите нисколихвени кредити по програмата в подкрепа на пчеларите

За втора година ДФ "Земеделие" отпуска кредитна линия по Националната програма по пчеларство

16:23 | 26.02.13 г.
Отпускат първите нисколихвени кредити по програмата в подкрепа на пчеларите

Обработени са първите заявления за кредити на бенефициенти с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство (2011 - 2013), съобщават от ДФ "Земеделие". До края на седмицата средствата ще бъдат по сметките на одобрените кандидати. 

От кредитната линия ще могат да се възползват бенефициенти с проекти по мерки D и B от програмата, които са за покупка на нови кошери, пчелни майки и за борба срещу болестта вароатоза. Кредитите се отпускат директно от фонда при лихва от 6% на годишна база. С тези средства могат да бъдат покрити до 75% от одобрените разходи за проеките. 

Срокът за кандидатстване е 31 юли 2013 година, а заявленията се подават в областните дирекции на фонд "Земеделие" по постоянен адрес на физическото лице или по адрес на регистрация на юридическото лице.

2013 е втората година, през която фонд "Земеделие" отпуска кредитна линия за пчеларите. През миналата година бяха отпуснати кредити за 141 договора за финансиране на обща стойност от 932 хил. лева. 

Приемането на документите по Националната програма по пчеларство започна в края на ноември 2012 година при огромен интерес - само за броени часове бяха изчерпани средствата за популяризиране на меда, обновяване на кошери и за борба с вароатозата. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още