IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов направи рязък завой наляво

След близо 4 години призиви за ограничаване на разходите, премиерът в оставка признава, че фокусът трябва да е върху доходите и заетостта

19:17 | 06.03.13 г. 57
Борисов направи рязък завой наляво

Премиерът в оставка Бойко Борисов признава необходимостта от лява политика вероятно на последното правителствено заседание на кабинета. Това се случва в края на мандат, който е белязан от строга фискална политика и призиви за орязване на разходите.

“Доходи и увеличаване на заетостта”, поръчва Борисов да бъдат записани в програмите на партия ГЕРБ, защото това не успяло да направи правителството в оставка, става ясно от стенограмата на заседанието.

“Да, ще кажете, това е много вляво - такъв е животът. Не може човек, който е без работа, да излезе и да му харесва паркът, не може. Това трябва да ни е в ума и в програмите”, категоричен е министър-председателят в оставка. Според него всичко останало, свършено от кабинета, хората го одобряват и ще бъде оценено.

Това, че правим спортни зали, това, че правим метро, това, че правим магистрали, това, че правим жп линии, пречиствателни станции, училища, детски градини, паркове – няма кой да не го признае.

В края на заседанието става ясно, че 4 млн. лева от парите, предвидени за предизборната кампания на ГЕРБ, ще бъдат дадени за православни храмове и джамии.

500 000 лева от субсидията си партията предоставя за нов храм в Ловеч. Пред министрите в оставка Борисов уточнява, че Ловешка област е единствената, в която няма катедрала и напомня, че за нея вече са предоставени веднъж 100 000 лева. Ловчанският митрополит Гавриил лично дойде на заседанието, за да чуе решението.

Министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов разговарял снощи с главния мюфтия да бъде дадена информация кои джамии се нуждаят от ремонт.

“И с това бюджетът, който е осигурен за ползване в кампанията - около 4 млн. лв., ние ще започнем с минус тези средства, които ще си ги дадем за джамиите и катедралата”, посочва Цветанов.

Те не са минус, те са плюс, щом са за Господ, са плюс, контрира Борисов. Вътрешният министър в оставка веднага се поправя: „Мисълта ми е, че с толкова по-малко ще харчим в кампанията”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 13.09.22 г.

503 Service Unavailable

No server is available to handle this request.
Специални проекти виж още

Коментари

51
rate up comment 1 rate down comment 0
jelenski
преди 11 години
Ми много популизъм и крадене и калинкообразни стратегии до това водят. Той толкова свали летвата, че всеки средноинтелигентен ще ни се стори като невероятен премиер или министър
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Изберете си пак! :D:D Да ни натряскат още дълг че този ни е МАЛКО ! Малко ни е защото си ги избрахме! И пак искат още още! Докато може!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
49
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Гамизов : "След като открих това преди 10 дена и си казах: Край, Борисов ме е лъгал в очите. Оказа се, че той изобщо не е чувал това нещо. След което Делян Добрев направи нещо, което не съм виждал български министър да направи. Той беше в шок. Когато се видяхме, аз му тръснах това нещо и му казах: Кажи ми в очите, знаеше ли. Видях с очите си как започнаха да му треперят ръцете. Във вторник той извика при себе си всички хора от НЕК. Те го излъгаха в очите, че не знаят нищо. В момента в който Борисов отстрани Трайчо Трайков, реших, че той започва да еволюира. Трайков е прикривал всичко това, бе категоричен Гамизов."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 0 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
Гамизов: Договорът е подписан за залог от правителството на С Т А Н И Ш Е В. Те са си разчиствали пътя за АЕЦ Белене. Румен Овчаров, който много добре е бил замесен и в Марица-Изток, и в Белене, много добре си е купил политическа подкрепа. Купили са си затваряне на очите за това, което ще извършат в Белене и са предали в робство всичките български граждани. В робство са предадени българските граждани и никой друг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Гамизов:"Поразен откривам, че същото нещо се е случило и в Марица-Изток 3, като това го правят на февруари 2009 г., като уточняват, че залагат вземанията си в размер от 44 процента. Тоест имало е някакъв пазарлък.Какво означава заложени бъдещи приходи нещо много просто. Когато тези проекти са се движели, и двете компании знаят, че това ще доведе до фалит на НЕК. Те са намерили начин как не само да вземат бъдещите приходи на НЕК, но и в момента, когато фалира НЕК, те да си гарантират, че ще ги вземат. Има запис на заповед. Сумата е 1,25 пъти гарантирана. За който и да е месец през календарната година НЕК издава запис на заповед на Марица.-Изток в случай, че той не получи дължимата сума. Този значи, че когато НЕК фалира, идва съдия изпълнител и въпросните неща се отразяват директно на държавния бюджет. Защото НЕК е държавна и просто няма как да бъде фалирана. Това значи че ние вече имаме дълг от 13 милиарда и 188 милиона лева. "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Гамизов: "В шок открих че освен, че са подписали дългосрочните договори, на 30.11,2005 г., току що стъпило на власт, правителството на Станишев установява договор за вземанията на ЕРП-тата. Всичко, което държавната НЕК ще вземе от гражданите, те го залагат в полза на американците от Марица-Изток. Ние строим електростанция, която фалира страната, и накрая знаейки тези хора, че това ще се случи, принуждават гражданите да заложат бъдещите платени сметки в тяхна полза. Сергей Станишев е управлявал държавата в този момент, а НЕК е държавна"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
"На този етап мафията открито декларира, че е победила.""Тогава всички ще забравят какво е било и ще го приемат като даденост, без която няма да могат.""Тогава всички ще забравят какво е било и ще го приемат като даденост, без която няма да могат."Тази фраза е квинтесенцията на мераците на българската мафия."На изборите ще се разбере. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 3 rate down comment 0
rumen221
преди 11 години
ИСТИНАТА ДА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ...криСТАЛИНКА - американо-комисар в ЕС.- "Изводът е, че ни трябва спешно заем от минимум 5 милиарда евро. За целта 41-то народно събрание трябва да гласува съответните правомощия на служебния кабинет, за да не рухне финансово страната!- ЗА ДА НЕ РУХНЕ ДЪРЖАВАТА ДА НУЖНИ 5 МИЛИАРДА!- ЗА ДА СЕ СТАБИЛИЗИРА ОЩЕ 5 МИЛИАРДА!- ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - МИНИМУМ ОЩЕ 5 МИЛИАРДА!ИЛИ - ЗА ДА ПОЧНАТ ДА РАСТАТ ДОХОДИТЕ - МИНИМУМ 15 МИЛИАРДА!!!- ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 5 rate down comment 2
haqan
преди 11 години
всички които не знаят защо 22 години нямаме съществена промяна на конституцията да кажа това наличието на възможност за велико народно събрание всички по съществени промени промяна на количеството депутати промяна на общините промяна на правомощията на президент премиер министерски съвет за тези които не знаят България се управлява от министерски съвет а не от министър председател и той не може да ги уволни ако те не подадат оставка промяна на съдебната система ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРОМЕНИ СА ОПРАВДАВАНИ ЧЕ НЕ СА НАПРАВЕНИ ЗАРАДИ ТЪЛКОВАНИЕТО ЧЕ СЕ ПРАВЯТ САМО ОТ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ тъй че единствена точка за промяна на конституцията е премахването на великото народно събра ние като опция всички промени сега и завинаги да се правят от обикновено народно събрание със 3/4 или одобряване от референдум със обикновено мнозинство без праг на участие една единствена точка за промяна премахването на велико народно събрание като опция сега и завинаги
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 3 rate down comment 0
p_trade
преди 11 години
Лордов пак глупости и лъжи.....Пурво знаеш добре 4е тепърва ще идват приходите от данъзи и ЕК ще субсидята и фискаленя резерв ще се увели4и зна4ително . Лъжеш също 4е февруари резерва се е влошил :''на 25 февруари 2013 г. фискалният резерв е в размер на 4.01 млрд. лв''''през първия месец на 2013 г. България плати 1.9 млрд. лв. за обслужване на външния дълг и 840 млн. лв. за зърнопроизводителите. ''
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още