IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгаргаз" ще поиска намаляване на цената на газа с 3%

Основание за понижението е благоприятният курс лев-долар, съобщават от газовата компания

16:34 | 11.03.13 г. 2
"Булгаргаз" ще поиска намаляване на цената на газа с 3%

„Булгаргаз“ поиска понижение на цената на природния газ за второто тримесечие в размер на 3,22%, става ясно от заявлението на дружеството до Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Предложението е през периода април – юни природният газ да се продава за 635,35 лева за хиляда кубични метра. Тази цена е без ДДС.

Спрямо второто тримесечие има понижение от 21,12 лева, или 3,22%.

Основание да се иска по-ниска цена е благоприятният валутен курс лев-долар, допълват от „Булгаргаз“. Предложената цена съдържа и 2% надценка за възстановяване на недовзет от компанията приход от минали периоди.

В началото на февруари „Булгаргаз“ съобщи, че няма да иска промяна в цената на суровината. Според изискванията на Закона за енергетиката дружеството публикува своята прогноза за цената месец по-рано преди тя да бъде внесена в ДКЕВР.

След обществено обсъждане регулаторът преценява дали да удовлетвори искането на газовата компания. Новата цена за второто тримесечие ще влезе в сила от 1 април. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
AGD
преди 11 години
Румба... да ти кажа и 3 (2 двойки) ще ти стоят добре бе младеж 222 ама и 221... не е зле... много си зле момче :)Това да фантазират хората по нашите ширини си е кеффф нали :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
rumen221
преди 11 години
Правителството на БАНДИТИТЕ за 1 месец:- Изтегли заем за милиард... и подари 800 милиона на 5 (петима) "зърнопроизводители"...- Подарява за 100 милиона "Товарни превози" - бизнес за 10 милиарда...- Подаряват 49,46% от АЕЦ-Козлодуй на Уестигхаус за смешните 71 000 лева...- Уж газа поевтиня с 21%, а го намалиха с 10%.. ... - Изобщо какво ли разграбиха за 4 години..., най-вече в енергетиката..., ТА НЯМА ВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ... и ни трябва спешно заем МЕЖДУ 5 И 15 МИЛИАРДА...!?!?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още