IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От Столична община искат смяна на ръководството на "Топлофикация"

Предложението е част от мерките за подобряване обслужването на клиентите на дружеството

16:35 | 26.03.13 г.
От Столична община искат смяна на ръководството на "Топлофикация"

Работната група към Столична община, която изготви мерките, за подобряване обслужването на клиентите на "Топлофикация"-София, предлага провеждането на конкурс за избор на ново ръководство на топлофикационното дружество. За това съобщи днес Зафир Зарков, председател на работната група, след заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Предложението е част от мерките за подобряване на сметките на потребителите на "Топлофикация".

"Смятаме, че трябва да се проведе конкурс за избор на ново ръководство на "Топлофикация"- София. Искаме конкурс не защото сме неудовлетворени от работата на сегашното ръководство, назначено временно през 2010 г., а тъй като трябва да се спази законът и принципът", заяви Зарков.

Той допълни, че в конкурса могат да се явят и "други кандидати с виждания и идеи", като може да се яви и сегашното ръководство на дружеството.

Самият конкурс се прави за избор на Съвет на директорите, който от своя страна трябва да избере изпълнителен директор. Според общинския съветник това би могло да стане след около месец, когато приключи вътрешният одит в дружеството, назначен от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"Задълженията на "Топлофикация" са много, но за това не може да се обвинява сегашното ръководство, защото те са натрупани в един предходен период", коментира състоянието на компанията Зарков.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още