IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова иска помощ от икономическото министерство за сметките за парно

Следващата седмица кметът на София ще представи пред служебния министър на икономиката конкретни мерки във връзка със сметките към „Топлофикация-София“

15:57 | 14.03.13 г. 1
Фандъкова иска помощ от икономическото министерство за сметките за парно

Следващата седмица кметът на София Йорданка Фандъкова ще представи пред служебния министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев конкретни мерки и промени във връзка със сметките на потребителите към „Топлофикация-София“. Това заяви днес пред журналисти столичният кмет след провеждането на редовното заседание на Столичния общински съвет (СОС), предаде БТА.

Фандъкова ще представи мерките пред икономическото министерство, защото, по нейни думи, за да се реши проблемът с топлинната услуга, трябва да бъдат приети и промени в наредби, които не зависят от общината, а от МИЕТ.

„Усилията на работната група в общината са насочени към именно към прилагане на ежемесечно отчитане и отпадане на прогнозните сметки, както и към възможността за сключване на индивидуални договори с топлинните счетоводители”, заяви Фандъкова, като същевременно обясни, че това са промени, които трябва да бъдат приети с наредба от енергийното министерство.

СОС вече е приел предложението на гражданите и на потребителските организации топлинното дружество да не събира и да не начисляват лихви върху просрочените прогнозни сметки.

Според Фандъкова обаче трябва да има и промяна на методиката и формулата за ценообразуване на топлината услуга.

По думите на столичния кмет самите граждани не са обединени в исканията си.

„Трябва да има активни промени, но и в същото време трябва да предлагаме и реално изпълними мерки, което и задачата на експертите в работната група на „Топлофикация – София”, коментира Фандъкова.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
jelenski
преди 11 години
а за сметките на тока? ГЕРБ депутатите вкара законите обслужващи приятелския кръг на Бойко и олигарсите. как да се справяме ние обикновените граждани?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още