IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата ще разследва кой е виновен за загубите на "Топлофикация-София"

Търси се начин за промяна на методиката за изчисляване на топлоенергията, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова

14:41 | 07.03.13 г.
Прокуратурата ще разследва кой е виновен за загубите на "Топлофикация-София"

Прокуратурата и Икономическа полиция ще проверяват дейността на „Топлофикация – София“ през годините, която е довела до натрупване на несъбираемите със закон задължения, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция „Фокус“.

Тя обясни и необходимостта тези задължения да бъдат изчистени – предложение, прието по време на последното заседание на Общинския съвет. „Хората трябва да плащат своето парно, но има давностен срок, определен от съд – 3 години. „Топлофикация“ водеше десетки дела, които губеше – това струваше средства“, коментира тя.

За това отписване обаче има виновни лица и ръководства и цялостната проверка на дружеството ще ги установи, убедена е Фандъкова.

Тя обясни още, че се готви и втори пакет от мерки за подобряване на работата на топлофикационното дружество. Мерките са обсъдени от общинските съветници и ще бъдат внесени в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). Сред предложенията са промяна на методиката за изчисляване на топлоенергията, както и отпадането на прогнозните сметки за парно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още