IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Василев: Проучваме едностранно отваряне на договора с "Газпром"

Цените на „Газпром“ за останалите държави в ЕС са публични, коментират участниците в съвета по енергетика към МИЕТ

14:01 | 26.04.13 г. 1
Василев: Проучваме едностранно отваряне на договора с "Газпром"

Проучваме дали може едностранно да бъде разсекретен договорът за доставка на природен газ между България и „Газпром“, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство Асен Василев.

Той направи това съобщение по време на четвъртото заседание на обществения съвет по енергетика към МИЕТ. Темата е ценообразуването в областта на енергетиката.

По време на дискусиите стана ясно, че цените на „Газпром“ до другите държави от ЕС са публични, само за България те се държат в тайна. На този етап проучванията ни показват, че не можем да оповестим текста на договора, но сега ще проучим какво ще ни коства едностранното разсекретяване, допълни още Василев. 

Припомняме, че по време на първото заседание на обществения съвет по енергетика беше поискано публичното оповестяване на всички договори в енергетиката, като сред тях са и документите с компании като "Газпром" или "Атомстройекспорт".

На този етап оповестени са данните в над 100 договора, сред които приватизационните договори на електроразпределителните дружества, както и някои от договорите на НЕК за изкупуване на енергия от ТЕЦ-овете. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
След като ГАЗПРОМ държи така яростно за секретността на договора си с България едва ли е оставил някаква вратичка затова.Ако аз съм на мястото на министъра ще намеря един компютърджия, който да изпрати сканирани копия на пълния договор до ОЛАФ и до редакциите на няколко от най-големите национални европейски медии. Те ще свършат останалото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още