IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Химимпорт" АД взима на концесия пристанище Никопол

Офертата отговаря на всички критерии, посочва се в решението на кабинета

14:48 | 30.04.13 г.
<p>
	<em>&nbsp;&bdquo;Химимпорт&quot; разширява палитрата си от пристанища </em>Снимка: <em>Порт Русе</em></p>

 „Химимпорт" разширява палитрата си от пристанища Снимка: Порт Русе

„Параходство Българско речно плаване”, част от групата "Химимпорт" АД, е определно за концесионер на пристанищен терминал Никопол. Това реши Министерския съвет, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Офертата на дружеството, предложението и обвързващото предложение към нея отговарят на изискванията на Закона за концесиите, Правилника за прилагането му, както и на посочените в документацията за участие критерии, уточняват от Министерски съвет.

Предишното правителство взе решение за отдаването на порт Никопол на концесия в края на ноември миналата година. Мотив за това бе да се осигурят необходимите финансови средства за реконструкция и модернизация на пристанищната инфраструктура и ще се повиши качеството на предоставяните услуги, като едновременно с това да се осигурят приходи за държавата от концесионни плащания. 

С офертата участникът предлага размер на фиксирана част на годишното концесионно плащане в размер на 30 хил. лева (без ДДС) и променлива част в размер на 3 на сто от общия размер на нетните приходи от всички дейности.

Инвестициите, които ще бъдат направени от „Параходство Българско речно плаване” АД за управление, поддържане, частична реконструкция, частична рехабилитация или ремонт, са за 57 600 лв., което надхвърля с 32,6 хил. лв. определения минимален праг.

Припомняме, че през януари тази година групата "Химимпорт" взе на концесия и терминал Лом.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още