IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ отвръща на удара: Купил ли е Станишев поста си в ПЕС?

Бившите управляващи внесоха сигнал в Софийската градска прокуратура за нагласена обществена поръчка, направила Станишев председател на ПЕС

18:20 | 09.05.13 г. 7
ГЕРБ отвръща на удара: Купил ли е Станишев поста си в ПЕС?

Партия ГЕРБ е внесла в Софийската градска прокуратура сигнал относно обявяването на поръчката и избора на фирма-изпълнител за подмяната на българските документи за самоличност, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Целта на този сигнал е дали с помощта на тази обществена поръчка бившият премиер Сергей Станишев не "купил срещу 116 млн. евро поста председател на ПЕС с пари на българските данъкоплатци", се казва в изявлението на партията. 

От ГЕРБ настояват да бъде извършена проверка на данни от журналистически разследвания, според които по времето на правителството на Тройната коалиция експремиерът Сергей Станишев, негови съветници и висши чиновници от МВР са манипулирали процедурата за избора на фирма, която да подмени българските документи за самоличност.

В резултат цената на поръчката е била значително завишена - от 16 на 116 милиона евро, коментират от ГЕРБ.

Сигналът на партията е придружен от няколко журанлистически материала в различни медии по темата. 

Припомняме, че поръчката за подмяна на документите за самоличност беше спечелена от дъщерната фирма на Siemens Austria. Компанията е представлявана от съпругата на тогавашния зам.-председател на Групата на ПЕС в Европарламента Ханес Свобода.

По-късно Сергей Станишев беше избран за председател на ПЕС именно по предложение на самия Свобода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 5
kane
преди 11 години
Всеки сам да реши в какво общество иска да живее той/тя и децата ниОбщество където имаш време да четеш книга или където четеш раб.проектиКъдето имаш 4 едмици платен отпуск или молиш шефа за неплатен ден когато си боленКъдето дългата работа се заплаща достойно след 8мия час +50%, а не "безплатно" защото не сме "ефективни"Общество където се пенсионираме рано и се редваме на внуци или където старите ни родители пенсионери са "нощна охрана" и на другия ден вместо да играят с внуците спятЖивот в общество където е престъпление да се родиш/за ромите говоря да/ или равен достъп до образование и работа/ и после не се чудете защо има престъпност!Живот с яист въздух или скъп парфюмСкъпа кола с байпас или ръждива но здрави т.н.ЛЯВО е моят избор в животаживях и в див капитализъм и в социализъм наречен комунизъм и избрах ЛЯВОЛяво е там където има щастие, защото няма толкова пари, но има свободно време и здрава социална система, която не ти позволява да "пропаднеш" и изчезнеш от Света
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 2
aldy
преди 11 години
Каквото и да си говорим, Бочо (Пидала), Миро Мършата и Кокиновчето бяха хванати на "калъп", юристите успяха да изброят десетина съставомерни деяния според НПК, за които се лежи дълго и напоително, не непременно в Софийския Централен и не непременно в южна килия. А това, кой бие *** и къде, е съвсем друга тема и тя едва ли ще мине като "облекчаващо вината обстоятелство".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 3
Internet
преди 11 години
ГЕРБ-джиите забравиха още Фолксваген, БМВ, Кауфланд и Била----------------Те също така участват в избора вна председателя на ПЕС
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 5
Internet
преди 11 години
На 20/12/2010 Цв.Цветанов Завърши Преговорите и Подписа Договорът със Сиеменс !!! 18 Месеца След като взеха Властта ???!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 10
Internet
преди 11 години
ДС бандата от ЦК на БКП, наричаща се накратко ГЕРБ, дори един компромат като хората не могат да измислят. Милиционерски гумени глави с една дума!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
iivanoff
преди 11 години
не е станишкото... не виждаш ли че и той е стартиран... дефинират им по-тесни области - намалена миза! А скоро ще има решения на задачи изцяло извън дефиниционната област... то вече ги има ама те още не са го разбрали!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 2
data
преди 11 години
Малоумието граница няма . Станишко пусна *** във вентилатора и резултата е ясен . Ето това е политическия ни елит - да му се радваме !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още