IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цацаров: "Достойните прокурори" не са анонимни

Главният прокурор потвърди, че изпратените късно снощи документи до медиите са автентични, но са подбрани "доста избирателно"

13:14 | 15.05.13 г.
Цацаров: "Достойните прокурори" не са анонимни

Не виждам нищо обезпокояващо в документите и анонимното писмо, което получиха част от медиите късно снощи, коментира главният прокурор Сотир Цацаров. Категорично авторът не е заместникът му Борислав Сарафов, от чийто мейл бяха изпратени документите. Колкото до самоличността на подателите, главният прокурор уточни, че „достойните прокурори не са анонимни“.

„Ще си свършим работата“, обеща на авторите на писмото той и допълни, че прокуратурата няма да става безмълвен свидетел на престъпления. 

Документите са идентични, категоричен беше главният прокурор и допълни, че те представляват част от възложената

проверка от прокуратурата за ДАНС, но те не са пълни и са подбирани „доста избирателно“.

Прокурорът Роман Василев пък откри разлики между документите – един от тях, който се намира в прокуратурата, е с печат. Изпратеното по мейла е без печат. Това означава, че документите не са изтекли от прокуратурата.

От журналистически въпрос стана ясно, че въпросният документ е дошъл в прокуратурата тази сутрин и източникът е ДАНС.

Главният прокурор обаче отказа да направи връзката и дали има изтичане на информация от агенцията.

Познавам Делян Пеевски, както и Бойко Борисов и Цветан Цветанов, заяви Сотир Цацаров по отношение на връзката между него и Пеевски, намекната в писмото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още