IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Михаил Миков: В момента няма пари за строеж на АЕЦ "Белене"

Въпреки това проектът си остава приоритет за "Коалиция на България", твърди "червеният" представител

08:59 | 16.05.13 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Михаил Миков: В момента няма пари за строеж на АЕЦ "Белене"

Тезите в предизборните програми на партиите могат да търпят промяна и развитие, стана ясно от думите на "червения" представител Михаил Миков пред bTV. "АЕЦ "Белене" например си остава приоритет, но в момента няма как да бъде построен, тъй като няма пари в хазната, както и заради ситуацията в енергетиката в момента", заяви той.

По думите му при промяна - развитие на индустрията, повишаването на търсенето на електроенергията, намиране на инвеститор - проектът отново може да бъде отворен.

Могат да бъдат намерени и близки тези в програмите на "Коалиция на България" и "Атака", коментира Миков. Според него и в програмата на коалицията също е записано увеличаване на ролята на държавата, но "преди да говорим за изгонването на "чуждите монополи", каквото е искането на националиста Волен Сидеров, трябва да видим каква е цената за това".

Що се отнася до минимална работна заплата от 1000 лева - тя е възможна, но при цена на хляба от 5 лева, допълни Миков и обясни, че разговорите по тези важни теми в предизборните програми и търсенето на компромиси тепърва предстоят.

Той обаче потвърди, че е имало предварителни "сондажи", които всъщност се извършват непрекъснато между политиците. Важно е обаче какво ще се договорят лидерите при разговорите в Народното събрание и тези разговори трябва да бъдат напълно прозрачни.

Миков заяви, че в момента е нужно отговорно управление. Народното събрание трябва да заработи, за да бъдат приети важни закони.

Според него има и доста реформи, които могат да спестят разходи за администрацията. Една от тях например е обединение на дадени министерства. Като пример Миков посочи възможността за обединение на министерствата на образованието и културата, но уточни, че това ще бъде обект на преговори между лидерите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 59 rate down comment 1
i_ivanov80
преди 11 години
Палячовци! Чак сега ли стигнахте до възвишената мисъл, че няма пари за Белене?А за какво беше тъпия референдум, където профукахте 20 милиона? Май пак само популизъм аа?Колко трябва да си ограничен, за да гласуваш за тези, просто не ми го побира главата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 59 rate down comment 3
data
преди 11 години
Или с други думи - да си признаем че смятахме да източим бюджета през АЕЦ Белене ама сега вече не става ? Нали се кълняхте че Белене няма да струва нито лев на бюджета г-н Миков ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още