IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото правителство и бизнес климатът на фокус през седмицата

Предстои и публикуване на консолидираните отчети на публичните дружества

08:20 | 27.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Новото правителство и бизнес климатът на фокус през седмицата

Основният акцент от новата седмица се очаква да бъде гласуването на новото правителство на България с мандата на Коалиция за България. Очакванията са, че евентуалния състав на кабинета ще бъде обявен от номинирания за премиер Пламен Орешарски още днес.

През седмицата предстои публикуването на консолидираните отчети на публичните дружества за първото тримесечие на 2013 г., като крайният срок е 30 май 2013 г.

В понеделник (27 май 2013 г.) НСИ ще информира за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през април 2013 г. За този ден е насрочено и общо събрание на акционерите в Метрон АД.

БНБ ще проведе аукцион за десетгодишни ДЦК с обща номинална стойност 50 млн. лв.

Във вторник (28 май) НСИ ще обяви данни за транспорта (жп, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) за първото тримесечие на 2013 г. Също така националната статистика ще представи бизнес климатът през май 2013 г. в промишлеността, строителството, търговията и услугите.

В сряда (29 май) БНБ ще публикува паричната статистика за април 2013 г., както и брутният външен дълг към 31 март 2013 г.

В четвъртък (30 май) НСИ ще информира за производството и доставките на енергийни продукти през април 2013 г., както и за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността за същия месец.

В петък (31 май) БНБ ще обяви лихвената статистика за април 2013 г., а НСИ ще публикува данни за републиканската пътна мрежа според вида на пътя и класа на пътя за 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още