IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Виждам предпоставки за неизпълнение на важни за нацията задачи

Президентът призова да бъде сложен край на политическите игри и да се започне работата по важните въпроси за нацията

21:34 | 14.06.13 г. 3
Плевнелиев: Виждам предпоставки за неизпълнение на важни за нацията задачи

Трябва да търсим доверието - на гражданите, на партньорските институции, но виждам предпоставка за неизпълнение на важни за нацията задачи, заяви в ефира на БНТ Росен Плевнелиев. Той каза, че оттук нататък ще бъде особено внимателен в действията си и ще анализира внимателно всеки закон, приет от Народното събрание.

Президентът призова да бъде сложен край на политическите игри и да започне сериозната работа в парламента, по важните за хората въпроси. 

Плевнелиев призна, че вече няма доверие в действията на управляващите и всеки ден ще следи техните действия, но няма да им казва какво да правят. "Ще ги моля за морал и прогнозируемост", допълни той, но посочи, че управляващите сами ще носят своята отговорност.

Мога да бъда и помирител, и борец в защита на интересите на нацията, заяви още президентът. "Ще гледам под лупа всеки проект, всяко предложение", коментира той и допълни, че смислените ще бъдат одобрявани.

Според него в момента няма надграждане на действията и политиката, а има и подмяна на важните за хората цели.

"Къде са обещанията на Мая Манолова, че всяка промяна в закона ще бъде съгласувана с гражданското общество?", попита той. Липсва и прогнозируемостта, обещана от Сергей Станишев - за 15 минути е бил избран председателят на ДАНС, който е много важна фигура в обществото.

За последните години търсим винаги виновните и пропускаме по-важното - каква е смислената посока, допълни още Плевнелиев. "Днешното действие не е в правилната посока", коментира още той. 

Президентът коментира още и откриването на Дунав мост 2. Според него по силата на стремежите към надграждане и прогнозируемост сега трябва да бъдат изпълнени и задълженията към живеещите в региона - подобряване на инфраструктурата, водеща към моста и другите обещания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 2
to66e
преди 10 години
Браво на Президента. Прави му чест, че се обяви срещу Станишев, Местан и Орешарски. Тия започнаха да си мислят, че всико в държавата зависи от тях. Марш ам****джици продажни. Зорлян на балами ни правят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Такива изказвания Първанов или Стоянов никога небиха направили. Признавам си, че съм се изказвал негативно за Плевнелиев, но в момента той ми се вижда единствената останала стабилност в изпълнителната власт. Жалко, че има минимални правомощия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още