IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДСБ поиска оставката на премиера Пламен Орешарски

От понеделник представителите на партията ще започнат преговори с посланиците на страните от Европейския съюз у нас

15:18 | 15.06.13 г. 1
ДСБ поиска оставката на премиера Пламен Орешарски

От Демократи за силна България (ДСБ) се обявиха за оставката на премиера Пламен Орешарски. Заявката направи номинираният за нов лидер на партията Радан Кънев, цитиран от БНР.

Причината е назначението на Делян Пеевски начело на Държавната агенция за национална сигурност. "Този арогантен знак беше правилно разчетен от българските граждани като обявяване на война от мафията на гражданите", коментира Кънев.

Вчера видяхме, че има десетки хиляди, които са готови да излязат на протест не с материални искания, а зад голяма кауза, а именно отделяне на държавата от мафията, възстановяване на правовата държава в България, заяви още той и допълни, че "непредставените българи са единни и са категорични в това, че няма да отстъпят държавата си на мафията".

"Ще участваме с всички сили в тези протести, като от тук нататък най-малката им цел може да бъде оставката на Пламен Орешарски", е позицията на партията.

"Вчера видях половината независим от държавата бизнес на протеста. Още десетки ми се обадиха днес. Всички искат едно - разделяне на държавата от мафията, законност, честен труд. За всички Пеевски е просто лице на дълбоки и страшни обществени процеси. Мафията настъпи мотиката - средната класа на България излезе от вътрешната емиграция, направо на улицата", заяви на своята стена във Facebook Радан Кънев. .

От своя страна зам.-председателят на ДСБ и евродепутат Светослав Малинов обяви, че от понеделник партията започва разговори с посланиците на страните от Европейския съюз у нас.

"Тъмносините" ще сигнализират НАТО и европейските институции за случилото се у нас, допълни още Малинов.

* Информацията е допълнена в 16 часа с изявлението на Кънев на неговата страница във Facebook. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
ganyo
преди 10 години
И да се отказва от поста,стана ясно,че това е управление на ДПС и олигархията.Вече не Пеевски е проблема,а цялото правителство и подкрепящите го партии.Спешни нови избори е решението на проблема.Ако управляващите са сигурни,че са мечтата на българския народ не би трябвало да се притесняват- народа ще ги избере пак.Те обаче са наясно,че сценарият им за манипулиране на по-простодушната част от българите няма да мине втори път и ще стискат кокала на властта докато не стане страшно.Е страшното иде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още