IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП: ГЕРБ напускат точно, когато ще разглеждаме стабилизиращия пакет

Хората очакват мерките за майчинските, парите за учениците, енергийните помощи, а излизайки на улицата, ГЕРБ не помага за решаването на проблемите

20:34 | 18.06.13 г. 10
БСП: ГЕРБ напускат точно, когато ще разглеждаме стабилизиращия пакет

ГЕРБ напускат парламента точно преди народните представители да започнат да разглеждат стабилизиращия пакет, заявиха от БСП по повод изявлението на Бойко Борисов, че партията напуска 42-то Народно събрание. 

"Обръщаме се към хората, които протестират -  Борисов от утре ще оглави протестите. Това ли иска улицата?", попита червеният депутат Кирил Добрев, цитиран от пресцентъра на левицата.

Според него депутатите от ГЕРБ са отивали в парламента, регистрирали са се и са отивали в кафенетата. Така те са получавали дневната си надница от 140 лева. 

Пакетът стабилизационни мерки на правителството  се отнасят до майчинските, за парите за учениците, енергийните помощи, увеличаване на минималната работна заплата, помощта за малките и средни предприятия, въвеждането на швейцарското правило, нов Изборен кодекс, създаването на обществени съвети към всички министерства, обясни Корнелия Нинова.

Подготвени са и два законопроекта, които ще доведат до намаляване на цената на тока. "Това е, което очакват хората. Илизайки на улицата, ГЕРБ няма да помогнат за решаване на проблемите на хората", каза Нинова.

Според нея  ГЕРБ искат безвластие, нови избори, задълбочаване на проблемите, разбиване на държавността.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
Значи всяка сутрин се регистрирали и после 140 лева. Леле мале, горкичките депутати от предишни парламенти, дето и това ги мързеше да направят. Как ли са живели БЕЗ заплати? Понякога в залата имаше по 3 - 4 човека в продължение на месеци и даже за парламентарния контрол в петък не ставаха много повече. Сигурно са умирали от глад горкичките, живи да ги ожалиш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 12 rate down comment 0
Пенкоo
преди 10 години
ПП Пък и какво ви интересува дали герб ще е в залата нали имате мнозинство,нали така избрахте пеевски -без гласовете на гербИ между другото ако вместо да се занимавате със Данс,закони за пушенето,и други лобистки можеше да сте внесли пакета до сега и НАРОДА нямаше да е на улицата.За какво ви е герб след като и без това ги игнорирате ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 0
Пенкоo
преди 10 години
"Според него депутатите от ГЕРБ са отивали в парламента, регистрирали са се и са отивали в кафенетата. Така те са получавали дневната си надница от 140 лева. "Еми намалете си заплатите бе Добрев,бъдете солидарни с НАРОДА си нали сте комунисти?Направете си по една минимална заплата ,нали ви се вижда много да я вдигнете ,таман ще видите как е,пък и на герб ще навредите...Направете си дотациите за партиите както е в Германия по 1,60лв-не по 12лв...Вие не сте там за собствено благоденствие ДЕМАГОЗИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Сетиха се за стабилизиращ пакет!!Не трябваше ли с него да започнат?Да не говорим, че реваншизмът, граничещ с фашизъм от рода на "Народния съд" след девети 1944, няма как да се преглътне!И пак се започба с ГЕРБ, такива били, онакива били, не им ли писна да омерзяват другите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 0
rogers
преди 10 години
В цялата история лошото е че хамстера няма да си тръгне ако ще и всеки ден да протестират хората - аз очаквам развръзка от Конституционния съд - за касирането или за отнемане на депутати от ДПС, другия вариант е Волен да се огъне - с надежда да си върне донякъде избирателите. За съжаление мисля, че БСП ще стиска властта докрай - ще продължат с безобразията докато не умножат броя на протестиращите и не ги изгонят с камъни от парламента
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 1
Ironhorse
преди 10 години
Хахахаха,БСП/ДПС/Атака плачат че са делигитимирани и изолирани от обществото.И ако ГЕРБ дойде в парламента, какво да очакваме ?Вероятно нови по-големи висоти от БСП/ДПС/Атака за прокарване на безумни решения след дадения кворум !Не благодаря, оправяте се трите другарки заедно!Това правителство ще падне скоро и БСП/Атака, на следващите избори много смътно ги виждам на 4 %.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
Pyramid
преди 10 години
Идеята е да се правят, не да са истинска опозиция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 15
aldy
преди 10 години
Напускат парламентата, ама СЛЕД като се регистрират. После си отиват да почиват. По този начин, с едно просто регистриране, те получават законно народните парички за добре свършената работа. Народът ги е избрал да се регистрират на яслата и да ходят да си гледат частния бизнес. Това е положението с другарите СИКаджии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още