IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството въвежда комплексното обслужване в администрацията

Промяната означава, че бизнесът и гражданите няма да бъдат карани да дават информация, която властите вече имат

16:02 | 19.06.13 г.
Правителството въвежда комплексното обслужване в администрацията

По време на днешното си заседание правителството одобри базисен модел на комплексно административно обслужване, който е първа стъпка към цялостна промяна в начина на предоставяне на услуги от администрацията, съобщи пресслужбата на кабинета.

Комплексното административно обслужване на практика означава, че административната услуга ще бъде осъществявана без да е необходимо хората и бизнеса да предоставят информация или доказателства, които вече са налични в администрацията, независимо дали те се поддържат в електронна форма или на хартиен носител.

Промяната предвижда административните услуги, освен на гише и по електронен път, да се заявяват и по пощата, както и в комбинация на различни възможности за заявяване на услуга и за получаване на готовите документи. 

Базисният модел на комплексно административно обслужване допълва и надгражда модела за административно обслужване на принципа на "едно гише", приет през 2002 година, като е съобразен с текущото развитие на обществото и технологиите.

Акцентът се поставя върху осигуряването на ефективно взаимодействие и координация между отделните администрации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още