IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пл. Димитров: Преди оставката на правителството трябва да се променят правила

КТ "Подкрепа" пък се допитват до своите структури каква да е реакцията на протестите

08:09 | 26.06.13 г. 6
Пл. Димитров: Преди оставката на правителството трябва да се променят правила

Синдикатите настояват за промяна на правилата - в Изборния кодекс, както и други социално-икономически мерки, стана  ясно от разговора в студиото на bTV.

Според председателя на КНСБ Пламен Димитров преди да си отиде това правителство и парламент трябва да се увеличи минималната работна заплата, да се конкретизират правилата за ваучерите за храна и други социални мерки. За да не бъдат излъгани хората, както при зимните протести, трябва промяна и на политическия модел, смята той.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев обясни, че в момента се допитват до своите структури дали организацията да иска незабавната оставка на правителството на Пламен Орешарски. Той обаче е убеден, че е нужна промяна в изборния процес, преди да си отиде този парламент.

Той посочи, че е нужно да бъде решен проблемът с "мъртвите" души, който стои от години. Тренчев предложи, да се промени и начинът на гласуване - електронно или машинно, "за да не се повтори скандалът с бюлетините от Костинброд", както и да се уточни каква избирателна система да бъде избрана - мажоритарна или пропорционална.

Тренчев припомни и искането за свикване на Велико народно събрание по време на февруарския протест, но "политиците лека-полека са изместили темата".

Синдикалистите коментираха и част от проблемите в сферата на енергетиката. Има опасност от стачка на миньорите, предупреди Пламен Димитров.

До петък е даден срок за намиране на решение от страна на Министерството на икономиката и енергетиката, за да бъде намерен начин за повишаване на цената на въглищата, но без това да се отрази на крайната цена на енергията за битовите и промишлените потребители.

"Хората имат много по-големи проблеми, които трябва да бъдат решени, и след това идва въпросът за демокрацията", заяви още Димитров. Той поиска повишаването на цените на въглищата, за да бъдат спасени работните места в мините. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 10 години
В момента когато взеха да правят глупости - майчински , първолаци , нямало да закриват болници и още няколко разбрах че са много , ама много по-зле от ГЕРБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
jelenski
преди 10 години
ГЕРБ се чудят какво да измислят само и само да спъват работата на кабинета Орешарски. Не е нормално това поведение - те не искат положението в България да се оправи, а се стремят към власт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Есхил
преди 10 години
Казано е , който сее вятър, ще жъне бури...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
И селяните заедно с миньорите ще свършат работа особено ако си носят трудовите инструменти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
Tony
преди 10 години
Ооо, пламене!Къде се губиш толкова време??Как може така?? Да искаш "врага" да остане на власт???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
xkm
преди 10 години
Време е да дойдат танковете ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още