IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три столични булеварда ще бъдат изцяло обновени до края 2015 г.

Ремонтите на булевардите „Кръстьо Пастухов”, „Александър Малинов” и „Обиколна” ще са покрай разширението на метрото

17:00 | 08.07.13 г.
Три столични булеварда ще бъдат изцяло обновени до края 2015 г.

Булевардите „Кръстьо Пастухов”, „Александър Малинов” и „Обиколна” ще бъдат цялостно обновени по време на разширението на двата участъка на метрото – от бул. „Цариградско шосе” до летище София и от „Младост 1” до Бизнес парк София. С направата на двете трасета ще бъдат изградени инженерните мрежи и обновена пътната инфраструктура над метрото.

Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при проверка на строителните работи на третия етап от Проекта за разширение на метрото, съобщи "Фокус".

Припомняме, че разширението на метрото до летището започна в края на 2012 г. През април тази година пък започна работата по трасето до бизнес парк София.

"Работи се усилено, като до края на юни са изпълнени над 21% от дейностите, работи се на 11 участъка по всички 7 метростанции", увери столичният кмет.

До края на годината се очаква да започне изграждането и на участъка от метрото по бул.”Черни връх” от станция „Джеймс Баучер” до ул. „Сребърна”. И двата участъка се финансират със средства от оперативна програма „Транспорт”.

В началото на 2015 г. се предвижда София да има метро до летището, което ще осигурява връзка на пътуващите с центъра и Централна гара.

Към момента делът на метрото в системата на градския транспорт е 24%, а от 2015 г. трябва да бъде 32%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още