IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работодателите няма да обявяват доходите си публично

Депутатите окончателно отмениха поправката "Янев"

15:43 | 01.08.13 г. 3
Работодателите няма да обявяват доходите си публично

                                                                                                                 От: Камелия Цветанова

Депутатите отмениха окончателно задължението на членовете на управителните съвети и контролните органи на представителните работодателски организации и синдикатите да обявяват имуществото си в публичния регистър на Сметната палата.

Това стана с приети на второ четене промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи държавни и други длъжности. Първото четене на промените мина преди две седмици.

Така депутатите коригираха така наречената поправка "Янев", приета в края на 41-то Народно събрание, с която работодатели и синдикални лидери бяха задължени да заявят публично имуществото си в регистъра на Сметната палата.

Припомняме, че регламентът на поправката предизвика остра негативна реакция у работоделските организации. В началото на април те напуснаха заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество в знак на протест. Тогава членове на тристранката обясниха, че измененията са популистки и ще позволят да се оказва политически, криминален и икономически натиск върху тях.

Сред мотивите за промените в закона е противоконституционност на текста, а ефектът от приетите от предходния парламент промени "не само не отговаря на обществените нужди и интересите на гражданите, а е насочен към постигане на друг противоконституционен резултат", пишат вносителите Ваня Добрева, Христо Монов от "Коалиция за България" и група народни представители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Тея са толкова леви, колкото Бойко е десен:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
KFC1976
преди 10 години
И малката светлинка изгасна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
STRAHO
преди 10 години
Някой беше казал тук във форума че БСП били лява партия! Мислели за социално слабата част от народонаселението! Е ми да им е честито за пореден път! Ха ха ха! Юнаци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още