IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Греков: Наредбата за разделно производство на млечни продукти остава

Потребителите трябва да са сигурни в качеството на това, което купуват, поясни агроминистърът

10:14 | 13.08.13 г.
Д. Греков: Наредбата за разделно производство на млечни продукти остава

Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, с която се разграничава производството на сирена само от мляко и на имитации, няма да се отменя. Това стана ясно от интервю на агроминистъра Димитър Греков пред Нова телевизия.

Гражданите трябва да имат избор – дали да купуват сирене и кашкавал само от мляко, или имитиращи продукти на по-ниски цени, обясни министърът. Той допълни, че наредбата няма да се отменя, за да не се смесва производството на една продукция с друга и за да са сигурни потребителите в качеството на това, което купуват.

Млекопреработвателите се обявиха срещу спорната наредба при приемането й през миналата година заради изискването производителите да обявят шест месеца предварително какво производство ще имат – от растителни или от животински мазнини.

ДДС върху храните няма да се променя, защото, ако това стане, ще последват още искания за други продукти – например за лекарствата, допълни министърът.

Той съобщи, че през последната седмица на август птицевъдите и свиневъдите ще получат допълнителна помощ за водата за отглеждането на животните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още