IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#ДАНСwithme и след отхвърлянето на ветото

Протестиращите традиционно се събраха на Ларгото малко след 19:00 часа

21:58 | 16.08.13 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Протестиращите срещу кабинета &quot;Орешарски&quot; бяха обградили сграда на Народното събрание. <em>Снимка: БТА</em></p>

Протестиращите срещу кабинета "Орешарски" бяха обградили сграда на Народното събрание. Снимка: БТА

Протестиращите срещу правителството на премиера Пламен Орешарски за пореден ден блокираха центъра на София. Недоволните се събраха малко след 19:00, след което блокираха движението по бул. „Цар Освободител” и бул. „Дондуков” до пл. „Независимост”.

Както всяка вечер протестиращите скандираха „Оставка!” и „Мафия!“, развяваха български флагове, надуваха свирки и свиреха на барабани.

По-рано през деня народните представители отхвърлиха ветото на президента Росен Плевнелиев и приеха отново актуализацията на Бюджет 2013.

При първото гласуване 129 депутати бяха в подкрепа на актуализацията, против гласуваха 94, а въздържали се нямаше.

Затруднения при гласуването имаше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Атанас Мерджанов от левицата поиска прегласуване. При повторния вот актуализацията подкрепиха 130 депутати, против бяха 93-ма. Въздържали се отново нямаше.

Ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета беше преодоляно с гласовете на депутатите от БСП, ДПС и „Атака”. Всички 93-ма народни представители от ГЕРБ бяха „против”.

Рано сутринта в центъра на столицата пристигнаха десетки автобуси от провинцията, които се отправиха към парламента и се включиха в контрапротеста в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

След гласуването събралите се в подкрепа на кабинета се оттеглиха към автобусите си.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 10 години
И още малко, за това, кой е виновен. Ти си виновен! Такива като тебе, и подобните. Дайте да дадем. Да вземем насилствено от тези, които имат и да ги дадем на тези, които пръста си не мърдат за да имат. Еми може да пробвате, но така освен да изгоните още хора друго няма да постигнете. Реформи трябва много! Трябва да се внуши на всеки, че собственото му благо не е "спуснато" отгоре от нещо наречено държава, за него се учи и работи. Няма 8 часа регламентиран труд с 15 фас паузи, 3 санитарни почивки и 2 часа обедна. Повечето хора от средната класа имат нещо защото са блъскали много. Аз работя с моите работници рамо до рамо и оставам по 2-3 часа след като те си тръгнат, не ми трябва държавата да ми дава, искам да спре да ми пречи да работя честно и почтенно. Това е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Точно ти да си позволяваш да обиждаш другите на "***"?Ето ти факти и задачки:1. Плоския данък го въведоха твоите другари от БСП.2. Комунизма навремето - 89-та, НЕ БЕШЕ ПРОГОНЕН, НЕ БЕШЕ СВАЛЕН - ДА, ТОЙ ФАЛИРА - дотук с логиката, че капитализма бил фалирал. 3. Прочети малко по история за Хановете (подсказка - не за Ханко, брат!)4. ДЪржавата няма пари! - по време на твоите, червени парцали бяха замразени ГОЛЯМА част от евросредствата - ето тогава държавата тръгна МНОГО назад, защото за разлика от тези 800 млн, които дори БСП признаха, че са върнати вече в бюджета, тогава всичко се плати САМО от бюджета, без да бъде възстановено от ЕС.5. Колкото и да не ти се иска - на бизнеса също му трябва да държава, съжалявам, че те разочаровам.6. Само с едно съм съгласен с тебе - РБ запада заради запада. Само, че твоята идея е да се върне комунизма - неразбирам защо не ти харесва запада тогава? Те започнаха да копират 1:1 от СИВ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 1
ivan4o555
преди 10 години
Другарю кane-v,Икономически си неграмотен, а и съвети даваш?!Посочи една успешна социалистическа икономика.Ако си българин е позор, че не знаеш историята на Родината си!Хан не е име а титла на владетел и не е хан Омуртаг, а съвета го дава на синовете си хан ???????????Ако познаеш, печелиш ...... популярност.Направи си завод и издържай социалисти, ако не можеш да печелиш, стани Робин Худ, вземай от "богатите" и давай на бедните!Всички "милиардери капиталисти" са от БСП - Г.Гергов, Б. Манчев, Овчаров, Фронтиера, Банев, Манджуков, Мутафчиев и още много другари олигархисти!Ако "изтръскаш" висшия съвет на бсп ще събереш едно 10 милиарда долара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 6
kane
преди 10 години
Държавата е на коленеДържавата топва сме аз, ти, той, тя, децата ни, родителите ни всички ниеТе/милиардерите/либералите/капиталистите/фашистите/ ни настройват с/у нас самите и нашите итересиОсъзнайте се!Не ***/турци са проблемаБогатите са проблемаОБЛОЖЕТЕ ГИ С СИЛНИ ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ СЪС МНОГО СТЪПАЛАНЯма друг начинНе ни трябват фалшиви "инвеститори" те са нищо повече от експлататориНе се лъжетеА помнете завета на великия Хан Омуртаг: САМО ЗАЕДНО МОЖЕМ/ колчана със стрелите/ Не се лъжете, не се превръщайте в магарето на Настрадин ХоджаТе/капиталистите така ни лъжат с успеха, който така и не идва за всички/Станишев е ***!Първо даде на милиардерите 10% плосък данък И после им плаща лихви На същите тези който трябва да плащат на нас/държавата/ данъци по 75%Това е абсурдноТова е фарс Това държавата да е обезкървена е прстъплението на нашите политици с/у народа сиИстината е толкова простаДокога ще я игнорирамеРБ наистина запада заради западаОсъзнайте се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 4
kane
преди 10 години
Нека си позволя да изкажа истината за искания ЗАЕМИ тя е че държавата/това сме всички ние/ е поставяна на колене от капитализма и либерализацията и целенасоченото раздробяване и разбиване на българската икономикаЗащо богаташите имат интерес да няма държава:-за да няма контрол в/у бизнеса или да е малък и да може да се "купи" чиновник-за да могат да убиват работниците пак бизнеса безнаказано-за да може да убиват потребителите и околната среда с гмо.пестициди, отрови, токсини и да НЯМА държава да им каже стига- за да може когато държавата е на колене - обезпаричена и неможеща да изпълява функциите си, ЗАЩОТО НЯМА ПРИХОДИ ОТ НИСКИ ПЛОСКИ ДАНЪЦИ, тя да взема кредити от забележете:СЪЩИТЕ ТЕЗИ БОГАТАШИ КОИТО ДЪРЖАВАТА НЕ ОБЛАГА С ДАНЪЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ ЗА ДА ДИСТРИБУТИРА НА НУЖДАЕЩИТЕ СИНяма пари, защото няма приходиНяма приходи, защото данъците са ПЛОСКИТака те ни колонизират, като колонизираха Гърция, Португалия, ИскапнияРазберете:КАПИАТАЛИЗМЪ УБИВА ЯВНО
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 5
kane
преди 10 години
deant,ти си много *** моето дете!На теб ти е внушавано че червените, комунистите, *** и турците са виновни и то ти е по-лесно да повчрваш в тов и да го повтаряшВиновни са БОГАТАШИТЕ, а не бедните били те малцинства, религии и т.н.Ти лично си настроен против твоя личен интерес, но не го разбираш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 16
deant
преди 10 години
50 на протест и срещу тях 5000 на контрапротест? Явно в този милярд заем има милионче за няколко десетки "непредвидени" автобуси с пенсионери и *** човечето от селата. Така се стимулира икономика!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 13
LuckyYou
преди 10 години
Ей инвестор много сте готини :D Изкарахте 50-те човека на Дансwithme днес повече от 5000, които са отишли на контрапротеста сутринта с тая статия :D :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още