IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летище Пловдив подготвя проект за по-ниски такси

Привличането на нови нискотарифни авиокомпании с редовни линии ще увеличи приходите, смята новият директор на аеропорта

16:27 | 12.09.13 г.
Летище Пловдив подготвя проект за по-ниски такси

Летище "Пловдив" подготвя проект за промяна на Наредбата за летищните такси в частта й само за Пловдив, съобщи новият изпълнителен директор на аерогарата Иван Карнабитов, предаде bTV.

Ще бъде предложено въвеждането на специална схема, според която авиокомпаниите с редовни полети да се таксуват по низходяща тарифа. "Така и двете страни ще имат полза - летището ще има добри приходи за сметка на оборота, а превозвачите ще увеличат печалбата си", обясни Карнабитов.

Привличането на нови нискотарифни авиокомпании с редовни линии е единственият възможен ресурс за оцеляването на пловдивското летище.

Той припомни, че до май 2014 г. пловдивската аерогара ползва намаление от 50% в сравнение с останалите международни летища у нас. Според него обаче сравнението трябва да се прави с европейски летища с капацитет подобен на този у нас. Като пример посочи, че в Румъния таксите са 5 пъти по-ниски, в Полша - около 4 пъти, а на германското летище Франкфурт-Хан - с около 15% по-ниски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още