IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ ще иска вот на недоверие за инвестиционното проектиране

Вотът няма да е за цялостната, а за конкретни политики, обяви Борисов

12:33 | 18.09.13 г. 5
ГЕРБ ще иска вот на недоверие за инвестиционното проектиране

Само ден след като ГЕРБ обяви, че ще внесе вот на недоверие за цялостната политика към кабинета „Орешарски“, днес Борисов промени позицията си – вотът ще бъде разбит на части.

Опозицията първо ще атакува новосъздаденото Министерство на инвестиционното проектиране. „Утре мисля да започнем с инвестиционното министерство. Защото то всъщност няма такова министерство. Нека ни обяснят защо го смениха първия – Калин (бел. ред. Калин Тихолов). Нека после да ни кажат какво работиха 4 месеца. Почваме ги оттук и ще стигнем до международната изолация, в която Орешарски изпадна“, обясни в парламента Бойко Борисов.

Причината за смяната на позицията по вота са критики на лидери от Реформаторския блок, според които вот за цялостна политика ще даде комфорт на правителството от 6 месеца, в които няма право да се внася нов вот.
Борисов обясни, че не се притеснява да се съобрази с разумно изложените тези от членовете на Реформаторския блок. „Искам да се съобразя с останалите опозиционни партии какво казват“, добави той.

Лидерът на ГЕРБ отново намекна, че двете формации ще си сътрудничат взаимно, защото хората ще „ги принудят“. Борисов обясни, че по всички политики ще има вот на недоверие. Така той пак ще е цялостен, но на части. „Поне 7-8 теми ще има“, обяви още лидерът на опозицията.

Всички бивши министри искали да се внесе вот по бившите им ресори, защото провал имало навсякъде. Стана ясно, че цялостен вот са искали Менда Стоянова, Владислав Горанов и Бойко Борисов. Те обаче решили да се съобразят с останалите си колеги, както и с мнението на реформаторите.

Опасенията на лидера на ГЕРБ пък били „да не се девалвира вотът на недоверие като инструмент при внасянето на прекалено много такива“.

ГЕРБ търсят начин да се изявяват като опозиция с готвения вот на недоверие, каза в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той нарече „служебен“ вота, който утре ГЕРБ ще внесе. Те търсят начин да се изявят като опозиция, след като два месеца „ваканцуваха“, докато парламентът активно работеше, каза Станишев. По негови думи дори след като са се върнали в НС, партията на Бойко Борисов е останала вяла опозиция.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 10
deant
преди 10 години
Станишев:дори след като са се върнали в НС, партията на Бойко Борисов е останала вяла опозиция.Колкото и да ми е неприятно да се съглася с другаря, за това е прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 1
kroum
преди 10 години
ГЕРБ били готови да оттеглят вота ако Волен Сидеров стане заместник на Джейхан Ибрямов
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още