IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чужденци с поне 1 млн. лв. в банка ще могат да пребивават постоянно у нас

При прекратяване на инвестицията или прехвърлянето й на трето лице правото на постоянно пребиваване ще се отнема, предвиждат законови промени

15:11 | 24.10.13 г. 4
Чужденци с поне 1 млн. лв. в банка ще могат да пребивават постоянно у нас

Парламентът върна възможността чужденци да получават разрешение за постоянно пребиваване, които са вложили поне 1 млн. лева в лицензирана кредитна институция по договор за доверително управление със срок от минимум пет години, предаде БТА.

Това решиха депутатите с приемането на второ четене на промени в Закона за чужденците в Република България.

Чужденци, увеличили инвестицията си на 2 млн. лева, ще се възползват от по-благоприятни условия за получаване на разрешение за постоянно пребиваване, както и техните семейства.

Това ще се прилага и за молбите за придобиване на българско гражданство по натурализация, подадени до влизането на промените в сила.

Контролът и надзорът върху извършените инвестиции ще бъдат възложени на Българската агенция за инвестиции. Тя ще отговаря за издаването на удостоверения за извършена инвестиция и ще следи дали същата е прехвърлена или прекратена, предвиждат промените в закона.

Предвижда се отнемане на правото на постоянно пребиваване на чужденец, чиято инвестиция е прекратена или прехвърлена на трето лице преди изтичането на определения от закона срок.

Облекчава се и сегашният режим на получаване на право за постоянно пребиваване в България при брак с чужденец с право на постоянно пребиваване, придобито на основание направени определени инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
abdul
преди 10 години
Тва е поредния цирк за българското малоумие пред тИлевизорите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Или пък е намек към някои престъпници (като Чорни например) че може безпроблемно да си пребивават у нас под закрилата на инвестиция от само 1 милион лева.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
ПР акция, с която се надяват на още балъци с поне 1 милион лева да дойдат и да ги рискуват в държавата на най-долната русофилско-социалистическа мафия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още