IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемите на превозвачите ни с Турция продължават

Голяма част от българските превозвачи вече няма да минават през Турция

16:51 | 01.11.13 г. 2
Проблемите на превозвачите ни с Турция продължават

Българските превозвачи продължават да срещат проблеми при преминаването си през Турция. Въпреки обещанието на южната ни съседка, че ще прекрати излишните проверки и необоснования затегнат контрол по отношение на българските превозвачи, все още няма никакви реални промени. За това потвърди пред Investor.bg Койчо Русев - член на УС на Асоциация на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ).

Заради това и голям брой от превозвачите са преустановили работата си през Турция. Русев не успя да представи данни какъв процент от бранша е спрял да минава през съседката ни, но увери, че делът със сигурност не е малък.

"В случая не можем да кажем колко процента от бранша вече не минават през Турция тъй като има различни превози, различни товари. Данните на този етап не могат да бъдат обобщени", уточни той.

Той посочи, че въпреки усилията на българската администрация проблемите продължават. Преди няколко дни Министерството на транспорта и това на Турция проведоха срещи, за да се изяснят по казуса, а и за да намерят дългосрочното му решение. "Аз дори не съм убеден, че турската страна казва истината и че наистина ще спази обещанията си, които дава. Мисля, че те по-скоро се опитват да заблудят нашата администрация", посочи той.

Припомняме, че проблемите на родните превозвачи започнаха през май месец на тази година. Тогава браншът блокира границата с Турция в знак на протест в знак на високите рестрикции и ненужните проверки, които страната извършва срещу българските тирове. Блокадата продължи около два дни до писмена декларация от страна на Анкара, в която се обещаваше промяна в отношението на Турция към превозвачите ни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
melon
преди 10 години
Ми "нашата" администрация защо не действа реципрочно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
Dimat
преди 10 години
Ами,"уважаеми превозвачи".Пари имате,ум нямате.Стоите и хленчите.А можете да направите следното:1) Блокирате границата с Турция за ВСЯКАКВИ ТУРСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА.2) Има вече открита фериботна линия между България и Грузия.Наемете си поне 2 кораба,за пренос на товарни(и не само),коли и потърсете пътища презАрмения към Иран и нататък.Имате и финансовите и политическите средства да го осъществите,включително и да свалите турско-комунистическото правителство.Сигурно ще си помислите,че Турция ще блокира проливите за български търговски(а и други) кораби.Бъдете спокойни- вече няма и пет кораба,които да плават под български флаг.Действайте,не спете и не хленчете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още