IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев свиква КСНС по актуални рискове и заплахи за националната сигурност

На 20 ноември по темата ще докладват Цветлин Йовчев, Владимир Писанчев и Драгомир Димитров

09:47 | 05.11.13 г. 1
Плевнелиев свиква КСНС по актуални рискове и заплахи за националната сигурност

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на 20 ноември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Темата на заседанието на КСНС е “Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България – състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване”.

Доклади по темата са поканени да изнесат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, председателят на Държавната агенция “Национална сигурност” Владимир Писанчев и директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров.

През последния месец президентът няколко пъти беше призоваван да свика КСНС заради рисковете от бежанската вълна у нас. Росен Плевнелиев тогава обясни, че следи внимателно обстановката и ще свика заседание, когато има основание и предпоставки за това. Той коментира още, че проблемът с бежанците е задължение на изпълнителната власт.

"Не зависи от президента бежанците да получат легло, ток, вода и да осигурим нормални условия на хилядите жени и деца без мъже, убити и останали някъде по бойните полета в Сирия", отсече тогава той.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев обаче контрира, че проблемът с бежанците не е само от компетентността на МВР.

"Надявам се да се осъзнае сериозността на проблема с бежанците и че той може да бъде решен единствено с отговорно поведение и силите на всички институции", заяви тогава вицепремиерът.

Президентът изрази и опасенията си за сериозни проблеми в изпълнението на функциите на НРС и НСО заради предвидените за тях средства в бюджет 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
serafima
преди 10 години
Въобще не му вярвам и не ми буди уважение Плевнелиев. Слаба ракия е. Няма интелекта и душевността на държавник. Вироятно силата му е във финонсовите далавери, за които все не иска да говори, когато го питат и се измъква. Не е в състояние да предложи сериозно решение нито за бюджета, нито за така наречените бежанци. Колко от тях са такива, това е друга работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още