IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на „Топлофикация София” отиват за плащания към "Булгаргаз"

С новия отоплителен сезон влиза в сила 3-процентова отстъпка при плащане на сметката за парно в срок

18:04 | 11.11.13 г.
Приходите на „Топлофикация София” отиват за плащания към "Булгаргаз"

НЕК е превела около 16,5 млн. лв. на "Топлофикация София", а през следващата седмица ще бъдат преведени около 4,5 млн. лв. на "Булгаргаз", за да бъдат изплатени част от задълженията към дружеството, обяви изпълнителният директор на столичната "Топлофикация" Стоян Цветанов, цитиран от БТА.

"Всички пари, които „Топлофикация София” получава от клиентите си, отиват за плащане на природния газ", каза Цветанов. 
 
Той посочи, че се прави всичко възможно за изплащане на натрупаните  задължения. По новия договор задълженията към "Булгаргаз" са за около 33 млн. лв. Толкова е и сумата, която НЕК дължи на "Топлофикация".

"Има план за разсрочено плащане на задълженията към "Булгаргаз" и целият паричен ресурс е насочен за осъществяването му. За две години фактурираният природен газ е за около 1,5 млрд. лв., но за последните три години няма увеличаване на сумите, които дължим", каза още директорът на дружеството.

Цветанов коментира и смяната на директора на "Булгаргаз". На въпрос дали това е свързано по някакъв начин с повереното му дружество той отговори, че всичко, което се случва в "Топлофикация", се отразява и на "Булгаргаз".

Стоян Цветанов заяви, че още не е разговарял с новия изпълнителен директор на "Булгаргаз" - Шишман Чаушев. „Очаквам от него, както и от предходното ръководство, по-бързо да намираме общи решения, така че да гарантираме отоплителния сезон на софиянци“, коментира Цветанов.

Той подчерта, че от съществено значение да може топлофикация да си плаща горивото на "Булгаргаз" е абонатите да си плащат сметките навреме.

От днес, със старта на отоплителния сезон, влизат в сила трите процента отстъпка при плащане на сметката за парно в срок, припомниха от "Топлофикация София".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още