IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ продължава с продажбaтa на стари вагони

Холдингът организира търг с тайно наддаване за 922 стари товарни вагона на стойност от 12,4 млн. лева

16:44 | 21.11.13 г.
БДЖ продължава с продажбaтa на стари вагони

БДЖ продължава с продажбата на неоперативните си активи, става ясно от съобщение на компанията, публикувано на сайта й.

След като наскоро железницата обявява търг с тайно наддаване на стари локомотиви и мотриси със стартова обща цена над 5,5 млн. лева, преди два дни холдингът обяви нов търг с тайно наддаване – този път за общо 922 стари товарни вагона.

Вагоните са групирани в 8 лота за търга и ще се продават на групи. Калкулация на началната тръжна цена на групите вагони показва, че ако търгът е успешен, БДЖ очаква постъпления на стойност минимум 12,4 млн. лева.

Търгът ще се проведе на 9 декември 2013 г. в сградата на “Холдинг БДЖ” ЕАД в София. До участие в него се допускат единствено лица, закупили предварително тръжни документи. Срокът за това е 4 декември.

Папазов недоволен от продажбата на скрап

Вчера по време на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения ресорният министър Данаил Папазов посочи, че лично той е констатирал нередности във връзка с продажбата на част от активите на дружеството. Най-големите нередности са по отношение на продажбата на скрап от стари локомотиви и мотриси през борсата.

"След като няколко пъти в няколко различни дни правех проверка как вървят цените на скрапа на борсата, установих, че през годините, а и сега, БДЖ продава скрап на цени, много по-ниски от пазарните", обясни Папазов.

Той увери, че всички нередности ще бъдат отстранени, след като бъдат направени още допълнителни проверки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още