IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Economist: Ситуацията с бежанците в България е "кошмар за всички"

Според британското издание мерките на страната да се справи с бежанците са неуспешни

13:18 | 29.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Economist: Ситуацията с бежанците в България е "кошмар за всички"

„Кошмар за всички“ е заглавието, с което авторитетното британско списание Economist публикува материал за бежанците в България.

Статията описва неуспешните мерки на страната да се справи с наплива на пристигащите от Сирия бежанци.

Изданието посочва, че от началото на годината до момента близо 10 000 имигранти са влезли незаконно у нас. Две трети от тях са сирийци. Броят им е седем пъти по-голям в сравнение с този миналата година.

Напливът на сирийци свари правителството на най-бедната държава в Европейския съюз неподготвено, отбелязва Economist.

„Това е кошмар, искам да се върна обратно в Сирия“, заявява Юсеф, един от многото бежанци, намерили подслон в бежански лагер в България. Той посочва, че е шокиран от мизерните условия на живот и липсата на спешна медицинска помощ.

Според Economist българските власти бързат да построят новите центрове за настаняване и да подобрят окаяното състояние на потърсилите дом. Поради този факт правителството поиска финансова помощ от Европейския съюз. Червения кръст и други международни организации.

Изданието посочва, че България вече е започнала да предприема сериозни мерки в борбата с нелегалната имиграция, а една от стъпките е изграждането на спорна 33-километрова ограда в планинския район на Елхово.

Повече за репортажа на Economist за бежанците в България можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Dimat
преди 10 години
А "загрижените"за "бежанците" британски лицемери,защо не надигнат глас и да ги приемат в проспериращата си и много загрижена страна,а реват,че бежанците били зле в "най-бедната "страна в ЕС.Защо веднъж тези мръсни лицемери не дойдоха да видят в какво непрекъснато бедствено положение живее българското население,ама,не ***,а припозналите се за българи.Да видят,как с мизерно заплащане ,ако въобще го има и него,се живее тук.Тук,където спокойно се ширят техните банки,корпорации,монополи,търговски вериги,които задушават жалките остатъци от икономика,останали след бандитската "приватизация",наложена от тях самите.Тук,където населението е превърнато в роби на "техния" запад.Нещо все им убягва от зоркия лицемерен поглед това състояние на нещата.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,ЗА ВСИЧКО ТОВА СМЕ СИ ВИНОВНИ САМИ,ЗАЩОТО СМЕ РАЗДЕЛЕНИ ПОМЕЖДУ СИ ПО РАЗНИ ПАРТИИ И ТАКА СМЕ ЛЕСНА ПЛЯЧКА ЗА НАШИТЕ И ЧУЖДИ БАНДИТИ.НЕ МОЖЕМ ДА ПРОУМЕЕМ,ЧЕ СПАСЕНИЕТО НИ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО В НАШИ "РЪЦЕ"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още