IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев все още не е сигурен дали ще наложи вето за "данък слънце"

Държавният глава ще изчака "последната запетайка" от закона за бюджета, за да вземе решение

13:23 | 05.12.13 г. 3
Плевнелиев все още не е сигурен дали ще наложи вето за "данък слънце"

Президентът Росен Плевнелиев все още не е решил окончателно дали ще наложи вето върху текстовете на държавния бюджет за 2014 г., с които се налага такса от 20% върху приходите от зелена енергия.

Днес той уточни, че президентската институция тепърва ще анализира Бюджет 2014, както и влиянието му върху нацията. Чак тогава, на базата на анализите, ще се вземе решение.

“Не можем само въз основа на няколко възникнали проблема да стигнем до извод за вето. Ще изчакаме до последните запетайки и цифри от закона за бюджета, за да вземем решение”, категоричен бе той.

Плевнелиев посочи, че досега винаги е имал ясни аргументи при налагането на вето, така ще бъде и в този случай.

Същевременно по-рано днес стана ясно, че производителите на ВЕИ ще искат от президента да наложи вето върху текстовете за допълнителната такса.

За проблемите на ОП "Околна среда"

По отношение на замразените от Еврокомисията пари за оперативната програма "Околна среда" Плевнелиев бе категоричен, че "очевидно страната ни има проблем, който трябва да решим".

Той посочи, че проблемите с оперативната програма датират още от 2008 г. Оттогава насам поне две правителства са управлявали, вметна той.

"В тази оперативна програма много силен е почеркът на кметовете. Не мога да започна да гледам кмет по кмет, проект по проект, кой какво е правил, назад до 2008 г., дали някой е бил син или червен. Много е важно България да има деполитизиран, надпартиен подход по отношение на еврофондовете", допълни президентът.

Вижте какво още каза Плевнелиев във видеото на Bulgaria On Air.

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
"данък слънце както го наричате удря много печалбите на близките до президента Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова."================================================Нищо не удря данък слънце 'там'... удря 'другаде'!'Там' са си приготвили данък слънце само 10%... а за 'другаде'-то е 25% !!'Там' ще дойде по съвсем съвсем друг начин удря-не-то!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
faith no more
преди 10 години
Какво има да обмисля,данък слънце както го наричате удря много печалбите на близките до президента Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова.Изобщо в България някой хора успяха да изродят ВЕИ в далавера с която печелят милиони гарантирани печалби.все едно ще връщаме плановата икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 11
aldy
преди 10 години
Т.н. президентин ще върне бюджета, каквото и да е разписано в него. Той от самото начало демонстрира едностранчив подход към работата на правителството и действия, които трудно могат да се нарекат действия на ОБЕДИНИТЕЛ на българския народ. Тези действия на "обединителя" са в очакван синхрон с деструктивните действия на ПП (ОПГ) ГЕРБ, като имаме предвид КОЙ го направи Човек. С такива държавни "мъже", нямащи представа кои са националните интереси и приоритети, обрулената ни държавица ще се спуска с равномерно темпо все по-надолу и по-надолу. А за бедността и разрухата дъно няма...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още