IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южнокорейци планират инвестиции в биоземеделие и животновъдство във Видинско

Инвестиционният интерес е насочен конкретно към органичното птицевъдство

11:45 | 16.01.14 г.
Южнокорейци планират инвестиции в биоземеделие и животновъдство във Видинско

Бизнесмени от Южна Корея планират да инвестират в биологично земеделие и животновъдство във Видински регион. Това стана ясно по време на среща на областния управител Кръстьо Спасов и посланика на Република Корея у нас - Шин Мен-хо, във Видин, предаде БТА.

Южнокорейските бизнесмени имат конкретен инвестиционен интерес към развиване на органичното птицевъдство, тъй като в сферата на селското стопанство България се ползва с голям авторитет в Република Корея.

Областният управител на Видин и посланикът на Република Корея обсъдиха и перспективите в строителството, инфраструктура и комуникациите, като посланик Шин Мен-хо не изключи инвеститорски интерес от страна на корейски компании и в тези области на развитие.

На срещата Кръстьо Спасов посочи, че основен приоритет в развитието на региона е възстановяването на транспортните връзки по суша, въздух и вода.

Като по-важните идейни проекти за развитието на Видински регион бяха представени изграждането на магистрален път Видин - Враца до магистрала "Хемус"; строителството на тунел под прохода "Петрохан"; модернизацията на жп линията Видин - София; възстановяването на летище Видин като летателна площадка; изграждането на панорамен крайдунавски път от Видин до Силистра и пълноценното използване на река Дунав за товарни и пътнически превози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още