IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаляват се праговете за приоритетни инвестиционни проекти

Въвежда се и единно заявление за кандидатстване за клас инвестиция, в което ще бъдат включени данни за инвеститора

14:45 | 02.04.14 г.
Намаляват се праговете за приоритетни инвестиционни проекти

Правителството намали праговете за инвестиция за приоритетни инвестиционни проекти в сферата на преработващата промишленост и за изграждане и развитие на индустриални зони и технологични паркове, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Министрите одобриха на днешното си заседание промени в правилника за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите, с които определя, че минималният размер на инвестициите в един обект във високотехнологичните дейности от преработващата промишленост е 30 млн. лева.

Минималният размер на инвестициите в един обект за приоритетен инвестиционен проект за изграждане на индустриална зона и развитието й в индустриален парк чрез привличане на инвестиции се понижава до 15 млн. лева от 50 млн. лева.

Минималният размер на инвестициите в един обект за приоритетните инвестиционни проекти за изграждане на технологичен парк се намалява също до 15 млн. лева от 30 млн. лева.

С промените се облекчават и изискванията към заявителите за изграждане на индустриални зони. Въвежда се и единно заявление за кандидатстване за клас инвестиция, в което ще бъдат включени данни за инвеститора, инвестиционния проект и изискуемите към момента декларации.

Агенцията по инвестиции пък ще бъде длъжна незабавно да издава удостоверение на инвеститорите, което те да ползват пред органите на изпълнителната власт за оказване на съдействие.

С промените в правилника се предвижда също така Националната агенция за приходите (НАП), Главната инспекция по труда (ГИТ) и други институции да предоставят документи, удостоверяващи липсата на парични задължения към държавата или общината, както и към работници и служители, по служебен път.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още