IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейовата стена на интермодалния терминал във Варна ще струва около 90 млн. лв.

Новият терминал ще бъде разположен върху терени, които ще бъдат частна собственост

09:52 | 28.04.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Пристанище Варна ЕАД</p>

Снимка: Пристанище Варна ЕАД

"Кейовата стена на новия интрамодален терминал във Варна ще струва около 90 млн. лева", съобщи в града министърът на транспорта Данаил Папазов, цитиран от БТА. Там той се срещна с представители на морския бранш. По думите му средствата ще бъдат заложени в републиканския бюджет.

Папазов представи програмата за тръжната документация, която ще бъде пусната за изработването на техническия проект за новия порт. Трябва да бъдат подготвени и поне два идейни проекта за това какво ще се прави с терените, които ще бъдат освободени с преместването на пристанището, посочи Папазов.

Той уточни, че новият терминал ще бъде разположен върху терени, които са държавна собственост. Движението на автомобили към него ще се осъществява по път, успореден на настоящия. Той ще има връзка както с автомагистрала "Хемус", така и с главния път към Бургас. Средствата за изграждането на пътя могат да бъдат осигурени по оперативна програма "Транспорт".

Припомняме, че реалното строителство на новия интермодален терминал във Варна може да започне през 2015 г., както заяви през март Папазов.

Работата по изграждането на интермодален терминал във Варна започна още през миналата година. От министерството предложиха в него да се включи пристанище Варна – Изток и железопътна гара Варна, които да бъдат обединени в общ комплекс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още