IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слави Ангелов: Крадат се не само скъпи коли

На нощ в София се крадат по 6 автомобила, а в страната - 15

10:14 | 07.05.14 г.
Слави Ангелов: Крадат се не само скъпи коли

Крадат се всякакви коли, не само скъпи, заяви криминалният журналист Слави Ангелов в студиото на „Денят започва“ по БНТ. „На нощ се крадат по 6 в София, а в страната 15, после се изнасят извън страната и се продават“, допълни журналистът.

„Има няколко начина за крадене на коли, като един от най-шокиращите е с устройство, което улавя сигнала от ключа на притежателя на колата“, уточни Ангелов в сутрешния блок. То струва 25 хиляди лева и може да се поръча в интернет съвсем свободно, сподели още той.

Тази сума се избива тройно, ако нарушителят на закона успее да открадне само една скъпа и чисто нова кола тип джип Инфинити.

„Кражбата става за секунди, дори вече крадците не си поставят за цел да откраднат само една кола, а две от един голям подземен автопаркинг“, подчерта Ангелов.

Според него Наказателният кодекс е една от причините крадците на коли да са безнаказани в България, понеже законът от 24 години не е променян.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още