IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски: В енергетиката има много небалансирани решения в последните години

"Южен поток" не е провален проект - по него се работи активно, смятат от правителството

15:38 | 10.05.14 г. 1
Орешарски: В енергетиката има много небалансирани решения в последните години

В последните години има много небалансирани решения за енергетиката и затова сега тя е сектор с много рискове. В момента позитивните тенденции са налице, макар и системата все още да е далеч от баланса. Това каза премиерът Пламен Орешарски след изнесеното заседание на Министерския съвет в Ловеч.

В отговор на въпрос за готвения вот на недоверие от страна на ГЕРБ, той коментира, че „опозицията проявява интересен подход да внася вотове за сравнително успешни политики”.

Орешарски не смята „Южен поток” за провален, както го описа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в петък. По проекта се работи активно и се наваксва закъснението, което е било заварено от кабинета през лятото на 2013 година.

„Всичко, което зависи от нас, сме го направили и продължаваме преговори за постигане на добри, а не каквито и да е условия за българската страна, във всички случаи не такива, каквито заварихме, когато поехме мандата”, заяви още премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Строителството на „Южен поток” по план трябва да започне през тази година. „Това е съгласувано и с нашите европейски партньори, и с всички държави, през които ще мине газопроводът”, категоричен беше и енергийният министър Драгомир Стойнев.

Именно проблемите в енергетиката свалиха правителството на Борисов, припомни от своя страна Стойнев. За него свършеното от правителството в тази сфера действително не е малко.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още