IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят се иновативни бизнес проекти в индустриалната промишленост

До три проекта ще бъдат подкрепени под формата на дялова инвестиция с общ фонд 200 хил. евро

17:51 | 27.05.14 г.
Търсят се иновативни бизнес проекти в индустриалната промишленост

Инвестиционната компания „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД в партньорство с консултантската компания в областта на инвестиционното банкиране “Инниммо Адвайзърс” обявява конкурс за иновативни бизнес проекти в сферата на индустриалната промишленост, съобщиха от фирмата.

До три проекта ще бъдат подкрепени под формата на дялова инвестиция с общ фонд 200 000 евро.

Кандидатите трябва да представят иновативна идея с висок потенциал на реализация в някои от следните сектори: минна индустрия, преработвателна индустрия, компоненти и системи за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, химическа промишленост, рециклиране на отпадъци и опазване на околната среда, електроника, електрически двигатели.

Под иновативна бизнес идея се има предвид продукт, процес, услуга или бизнес модел, който представлява технологична новост с полезен ефект и задоволява реална пазарна потребност на българския пазар.

Продуктът, процесът или услугата трябва да бъдат на пазара не повече от 2 години. Когато кандидатите предлагат идея, те трябва да докажат, че тя има практическо приложение, както и да се ангажират с развитието на проекта.

На първия етап от конкурса участниците трябва да предоставят писмено резюме на проекта, което да включва описание на идеята, конкурентни предимства и пазарен потенциал, бюджет и основни финансови параметри, както и представяне на екипа.

Одобрените за втори етап кандидати ще бъдат поканени от фирмата да представят подробния бизнес план и финансова обосновка.

Третият етап представлява презентация на проектите пред журито на конкурса.

Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още