IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През юни се приемат заявления за подпомагане по лозарската програма

Бюджетът по мярката за преструктуриране на лозята е над 10,5 млн. евро за 2014 г.

12:38 | 30.05.14 г.
През юни се приемат заявления за подпомагане по лозарската програма

Приемът на заявления за финансова помощ по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор ще бъде в периода 5 - 25 юни 2014 г., съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Бюджетът по мярката до края на финансовата 2014 г. е над 10,5 млн. евро. По нея се подпомагат три дейности - конверсията на сортовия състав на насажденията, преструктуриране на лозята и подобряване на техниките за управление.

Финансова помощ могат да получат производителите, вписани в лозарския регистър, съгласно Закона за виното и спиртните напитки. Тя покрива до 75% от разходите на бенефициента за изпълнение на конкретни дейности.

Важно условие за получаване на финансовата помощ е кандидатите да представят удостоверение за право на участие по мярката. То се издава от Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ).

Заявленията за финансова помощ се подават в Централно управление на ДФ "Земеделие" с предварително записване.

Бюджетът на програмата е близо 134 млн. евро. По нея се подпомагат производителите също и за реклама на продуктите в чужбина, събиране на реколтата на зелено и инвестиции в предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още