IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тунел ще свързва "Дружба 2" с метростанцията "Цариградско шосе" в София

Съоръжението ще струва 2,1 млн. лв. и ще е готово през април догодина, съобщи шефът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев

10:27 | 14.06.14 г.
Тунел ще свързва  "Дружба 2" с метростанцията "Цариградско шосе" в София

150-метров тунел ще свързва столичния квартал "Дружба 2" с метростанцията "Цариградско шосе". Строежът му ще започне в края на август. Това съобщи на среща с граждани от столичния район "Искър" шефът на “Метрополитен” инж. Стоян Братоев.

Строителят на тунела ще е фирмата, която прави отсечката между метростанцията на "Цариградско шосе" и бъдещата метростанция при магазин "Еником" в "Дружба" - "Станилов" ЕООД, съобщава bTV.

"Съоръжението ще струва 2,1 млн. лв. и ще е готово през април догодина, когато бъде пусната отсечката от Интер Експо Център до летището", допълни инж. Братоев.

Първите 50 метра дружбенци ще вървят по тротоар, след това има 100 метра по подвижна пътека, а после ще ходят още 50 метра до шахтата на метростанцията. Там ще има два асансьора за по 15 човека и една стълба, които ще издигат пътниците 3 етажа нагоре.

"След това ще се влиза във вестибюла на станцията, където ще пробием стената, за да стигат до касите", обясни още инж. Братоев.

Няколко камери ще бдят за сигурността на пътниците пред тунела, в него, в асансьорите и на входа на вестибюла. Тунелът ще се ползва само в работното време на метрото.

 За да стане факт проектът обаче, Столичният общински съвет трябва да приеме промяна в подробния устройствен план на района и да няма обжалване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още