IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Животновъдите излизат на протест заради лошото управление на Фонд "Земеделие"

Стопаните настояват за яснота за действията и намеренията на Разплащателната агенция

20:37 | 08.07.14 г.
Животновъдите излизат на протест заради лошото управление на Фонд "Земеделие"

Животновъдите излизат на протест утре заради лошото управление на Държавен фонд “Земеделие”, съобщават от Българска асоциация “Земеделие и храни” (БАЗХ).

Стопаните ще се съберат утре в 13 ч пред Министерството на земеделието и храните (МЗХ), уточнява организацията.

Според животновъдите трябва да се предприемат адекватни и дори крайни мерки за излизане от кризата, в която се намира родното животновъдство.

Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите, подчерта, че стопаните настояват за яснота за действията и намеренията на Разплащателната агенция.

Блокирани са плащанията към земеделските производители, масово в страната се сигнализира за тежки корупционни практики, допълва Синапов.

Докато един от най-трудните сектори в българското земеделие - животновъдството е на предела на силите си, никоя институция не проявява разбиране и не оказва подкрепа, казва още той.

Припомняме, че миналата седмица министърът на земеделието Димитър Греков поиска оставката на ръководството на Фонд “Земеделие” заради забавени проекти и подаде сигнал в Прокуратурата заради неправомерно одобрени проекти. От Разплащателната агенция отрекоха обвиненията и дадоха на прокурор проект, който министърът е върнал за преразглеждане след няколко отказа от предшествениците му.

Междувременно вчера се състоя кратко заседание на Управителния съвет на Фонда, след което стана ясно, че оставки на ръководството вероятно няма да има.

По-късно вчера премиерът Пламен Орешарски извика на спешна среща Греков и ръководството на Фонд “Земеделие”. Детайли от разговорите обаче не бяха оповестени.

Тази седмица ще има и ново заседание на Управителния съвет на Фонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още