IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атидже Алиева временно поема Програмата за развитие на селските райони

Назначението идва ден, след като беше избран нов директор на ДФ „Земеделие”

16:19 | 15.07.14 г.
Атидже Алиева временно поема Програмата за развитие на селските райони

Новоназначеният изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” (ДФЗ) Атанас Добрев назначи Атидже Алиева-Вели временно да отговаря за прилагането на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) до назначаването на нов заместник-изпълнителен директор, съобщават от разплащателната агенция.

По думите на Добрев тя познава в дълбочина проблематиката в ПРСР и вече осма година работи в структурата.

Алиева-Вели е назначена в ДФЗ като експерт в сектор „Мляко” в началото на 2007 г. До 2011 година последователно заема длъжностите старши експерт, главен експерт и началник на сектора. През 2011 г. оглавява отдел „Методология и контрол” в Дирекция „Договориране“ по ПРСР.

От ноември 2013 г. тя е назначена за заместник-изпълнителен директор с ресор "Селскостопански пазарни механизми"; "Технически инспекторат" и програма за "Рибарство и аквакултури", за които ресори продължава да отговаря.

Алиева-Вели е участвала активно в разработването и актуализирането на правилата за работа в дирекцията. Има опит и в отчитането на напредъка по прилагане на мерките от ПРСР и в анализа на пропуските и проблемите по прилагането й в координацията с ЕК, уточняват от Фонд „Земеделие“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още