IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спешната помощ ще бъде приоритет за служебния здравен министър

Няма план за рязка промяна в системата, посочи Мирослав Ненков

14:52 | 06.08.14 г.
<p>
	<em>Досегашният здравен министър Таня Андреева предава поста на Мирослав Ненков. Снимка: БТА</em></p>

Досегашният здравен министър Таня Андреева предава поста на Мирослав Ненков. Снимка: БТА

Приоритет в работата на новия служебен министър на здравеопазването Мирослав Ненков ще бъде Спешната помощ. Това стана ясно при символичното приемане на властта от досегашния здравен министър Таня Андреева, съобщават от БТА.

„Няма никакъв голям план за рязка промяна в системата“, каза още той.

„За мен е от изключително значение да не предизвикам някакви сътресения в системата на здравеопазването с моите действия“, каза той и допълни, че обещава да продължи хубавите неща, започнати от досегашното ръководство.

Напускащата властта Таня Андреева нарече поста на здравния министър „невралгичен, тежък и изтощителен“. Тя отчете много сериозна работа през изминалата година, макар и свършена в трудно време.

„Важно е да продължите всичко, което сме започнали, защото като представители на сектора знаем, че няма място за почивни дни и за вакуум“, обърна се тя към Ненков.

Новият министър пък съобщи, че вече е избрал единия от заместниците си - Лидия Нейчева, която ще отговаря за лекарствената политика.

Мирослав Ненков беше зам.-министър на здравеопазването в предишния служебен кабинет с премиер Марин Райков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още