IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: За тази година се приключва с големите ремонти в София

Движението в района на "Лъвов мост" и по бул. "Александър Малинов" в кв. "Младост" тръгва в средата на ноември

08:27 | 16.10.14 г. 11
Автор - снимка
Редактор
Фандъкова: За тази година се приключва с големите ремонти в София

През 2015 г. ще започне ремонтът на бул. “Цариградско шосе” в София в участъка от бул. “Пейо К. Яворов” до 4-ти км. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред телевизия Bulgaria on Air.

Също за 2015 г. се отлага реконструкцията на бул. “България” при кръстовището с бул. “Акад. Иван Гешов”, където е предвидено изграждане на кръстовище на две нива.

Фандъкова посочва, че с големите ремонти за тази година се приключва. В средата на ноември ще бъде пуснато движението  в района на “Лъвов мост”, както и ремонтираният участък от бул. “Александър Малинов” в кв. “Младост”, който е затворен заради строителството на метрото.

През следващата година ще бъдат пуснати и три нови отсечки от метрото, каза още Фандъкова.

В отговор на зрителски въпрос дали ще бъде прекратена практиката за пускане в експлоатация на завършени строежи без изградена към тях инфраструктура, Фандъкова посочи, че това е въпрос на контрол и че собствениците поемат ангажимент да изграждат прилежащата инфраструктура.

На въпрос за местата в детските градини кметът на столицата отговори, че до края на годината предстои да се отворят 8 нови сгради, а през следващата – поне още толкова. Тя посочи, че проблемът с местата в детските градини е покрит напълно в предучилищната възраст, докато за възрастовата група от 3 до 5 години е на 85% решен. По отношение на местата в яслите проблемът бил по-сериозен.

Фандъкова отрече, че блокираните в поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка поставят под заплаха отоплителния сезон. Парите в банката са били предвидени за инвестиционни проекти и заради едноличното си решение да държи толкова големи суми в една банка изпълнителният директор е бил сменен.

Според столичния кмет предизвикателството пред новия отоплителен сезон е дали от Топлофикация-София ще успеят да обяснят на гражданите новата схема за определяне на сметките. Измененията предвиждат първите и последните месеци от отоплителния сезон да са с по-високи сметки в сравнение с година по-рано, за да има по-равномерно разпределение на плащанията.

Вижте целия разговор с кмета на София Йорданка Фандъкова

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria on Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
това от първа ръка го знам-прав си, че Софиянски лично е отговорен и е прегазил много други големи проекти, за да изтика това метро...друга тема е дали е донесло това на държавата, ама както казах в долният пост-всеки да си гледа интереса.По времето на Софиянски се залагаше на устойчиво развитие, което повече клонеше към западната част на София, по времето на ГЕРБ(щото те от след Софиянски са само те) се развива повече южната и източната. Въпрос на вкусове
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
не е честна и определено не е сърцата, но и аз и слагам положителна оценка. Свърши много за София, вярно е, че за сметка на други градове, ама всеки да си гледа интереса... Но даже ГЕРБ тук таме имат страхотни кадри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Може ли да кажеш какво? Ето аз изброих долу какво е направил Софиянски, за Фандъкова аз самия не се сещам. Не се заяждам, просто кажи какво. Сещам се че почна да кърпи някои улици по нова прогресивна технология - без изрязване, малко дзиф в дупката, отгоре две лопати мозайка ( черна) и понагазване с една много шумна машина. Резултата е.... NO Comment. Мозайка се носи по цялото платно после поне месец, а като минеш от там, не се чува радиото в колата от хлопането на гумите по асфалта. Сещам се също за няколко нахапани от кучета хора, единия от тях почина и разбира се с ежегодното високопарно слово на откриването на учебната година в СМГ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 3
Rusko
преди 9 години
Фандъкова наистина направи много за града ни. Дано да продължава в същия дух и занапред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Централна Баня, полусрутена и занемарена, започната реставрация от Стефан СофиянскиСигурно изпускам нещо, но нейсе, това стигаА иначе, най-добрия кмет на София и един от най-достойните българи въобще, се нарича инж. Иван Иванов. Управлява града за 10 или 15 год, до 9ти септември 1944та. Хвърлен в затвора от другарите ти, после изваден под конвой да проектира и ръководи изграждането на яз. Искър. След запитване на другарите към Масква за хидроинженер, способен да се справи с подобен огромен проект, Масква отговаря - ние за по-добър от българина инж. Иванов не знаем
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
E Мави, ти си доказал че паметта ти е доста избирателна. Аз като софиянец от над 40 год. поне 30 от които съзнателни, мога да кажа следните ФАКТИ а не слухове за Стефан СофиянскиСофийското метро, беше проект, забравен от години, частично изпълнен в частта му към Люлин. Възобновен от Стефан Софиянски, завършен участъка до Сердика от Стефан Софиянски, договорен като финансиране и изпълнение участъка от Сердика до Младост от Стефан СофиянскиЦентрални Хали беше започнат ремонт и стоеше оградено с ламарини свърталище на наркомани. Възстановени в днешния им вид от Стефан СофиянскиБул. Христо Ботев, тясна улица с избушен паваж поемаща огромен трафик, изцяло ремонтирана и приведена в днешния и вид от Стефан Софиянски Кръстовищата на две нива по Гешов, дето кака Данче се кани да копа сега на България. Първото такова на Гешов и цар Борис, изградено от Стефан СофиянскиПодлеза в НДК, взривен при бомбена експлозиа и възстановен в кратки срокове (верно не блестящо) от Стефан Софиянски
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Пхахахаха! Ти май си единственият, който е видял тези светли качества у Софиянски и славните му успехи! хахаха! Много се изложи! Но това обяснява и някои странности в разни други твои коментари! Нека тогава да опита Софиянски пак да се кандидатира и ще се преброите колко сте го запомнили с такова голямо добро...! хахаха! Хем ще има от какво да влачи, щото нали се сещаш от кого крадеше, когато нямаше оперативни програми и с чии пари станаха милиардери с Любо Пъпката и Антоанчо Николов!!! И как за една бройка НДК да стане собственост на ВИС-2! Идея си нямаш за колко малко!!!!Аз като софиянец от 58 години, от които поне 50 съзнателни, по-чиста, по-светла и по-хубава София не съм я виждал от времето на тандема Петър Междуречки - Стефан Дикин!!! Единствено по соца, и то преди Стефан Нинов и Теменужка Теофилова има периоди с по-сериозни кметове!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 4
misanthrope
преди 9 години
Софиянски беше в много пъти по-добър кмет от даскалицата. Правил си е далаверите но правеше много и за града. София изглеждаше много по-добре по негово време, при условие че времената бяха други и финансирането на каквото и да било беше в пъти по-трудно, не е като да има "оперативна програма транспорт"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
Аз съм й фен на Фандъкова! Единственото хубаво нещо в ГЕРБ! Не е вълшебник, но не е и откровен айдук като Софиянски и шефа си! хахаха!Сърцата, земна и честна кметица! Какво повече? Де да имаше повече такива в ГЕРБ, а не *** на Емил Димитров, Миро Мършата, Лъчко Иванов, Делянчо Енергетиката, Фидосови, Цачеви и пр. тумбаци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Данче, спри малко със строителството и обърни внимание и на поддръжката. Първо виж нещо с тия кучета, че они ни апат не ни *** станаха повече от хоратаВторо, осветлението дори на големите улици е ... страх. Църна темнца *** намери .... Трето, тая мафия градската мобилност земи да ги озАптиш малко. Градинката пред народния театър е паркинг от години, плочките поради това са станали.. мани бегай. Гледам са махнали и колчетата откъм дякон Игнатий та вече не е и паркинг ми си е станало улица направоЧетвърто, ко стана с колчетата на баце по Графа? Оти не работат? Колко пари дадохме за тях? А по Графа ченгетата се возят с пълна скорост (ония дет карат затворниците са особено нагли - охрана на съдебната власт)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още