IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: За тази година се приключва с големите ремонти в София

Движението в района на "Лъвов мост" и по бул. "Александър Малинов" в кв. "Младост" тръгва в средата на ноември

08:27 | 16.10.14 г. 11
Автор - снимка
Редактор
Фандъкова: За тази година се приключва с големите ремонти в София

През 2015 г. ще започне ремонтът на бул. “Цариградско шосе” в София в участъка от бул. “Пейо К. Яворов” до 4-ти км. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред телевизия Bulgaria on Air.

Също за 2015 г. се отлага реконструкцията на бул. “България” при кръстовището с бул. “Акад. Иван Гешов”, където е предвидено изграждане на кръстовище на две нива.

Фандъкова посочва, че с големите ремонти за тази година се приключва. В средата на ноември ще бъде пуснато движението  в района на “Лъвов мост”, както и ремонтираният участък от бул. “Александър Малинов” в кв. “Младост”, който е затворен заради строителството на метрото.

През следващата година ще бъдат пуснати и три нови отсечки от метрото, каза още Фандъкова.

В отговор на зрителски въпрос дали ще бъде прекратена практиката за пускане в експлоатация на завършени строежи без изградена към тях инфраструктура, Фандъкова посочи, че това е въпрос на контрол и че собствениците поемат ангажимент да изграждат прилежащата инфраструктура.

На въпрос за местата в детските градини кметът на столицата отговори, че до края на годината предстои да се отворят 8 нови сгради, а през следващата – поне още толкова. Тя посочи, че проблемът с местата в детските градини е покрит напълно в предучилищната възраст, докато за възрастовата група от 3 до 5 години е на 85% решен. По отношение на местата в яслите проблемът бил по-сериозен.

Фандъкова отрече, че блокираните в поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка поставят под заплаха отоплителния сезон. Парите в банката са били предвидени за инвестиционни проекти и заради едноличното си решение да държи толкова големи суми в една банка изпълнителният директор е бил сменен.

Според столичния кмет предизвикателството пред новия отоплителен сезон е дали от Топлофикация-София ще успеят да обяснят на гражданите новата схема за определяне на сметките. Измененията предвиждат първите и последните месеци от отоплителния сезон да са с по-високи сметки в сравнение с година по-рано, за да има по-равномерно разпределение на плащанията.

Вижте целия разговор с кмета на София Йорданка Фандъкова

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria on Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Людени
преди 9 години
Ами западната дъга на околомръсния път ???Там е голям транспортен ХАОС !!(с тези некадърни изпълнители, дето са там !!)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още