IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започнаха преговорите между ГЕРБ и ББЦ за съставяне на кабинет

Нямаме конкретни искания, дошли сме да чуем ГЕРБ, заяви Румен Йончев

14:07 | 17.10.14 г. 2
Започнаха преговорите между ГЕРБ и ББЦ за съставяне на кабинет

Пети кръг на преговорите за сформирането на правителство започна в Народното събрание.

Днес на среща с ГЕРБ влязоха представители на коалиция „България без цензура“. Това са лидерите на „Лидер“ Кънчо Филипов, на Земеделския народен съюз (ЗНС) Румен Йончев и на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов. Само ББЦ е представено от зам.-шефа си Светлин Танчев, който е бивш депутат от ГЕРБ. 

"Нямаме конкретни искания, дошли сме да чуем какво предлага партия ГЕРБ", обяви преди срещата Румен Йончев от ЗНС. Той обясни, че преговорният екип е запознат с програмата на ГЕРБ, но не и с 18-те точки, по които ГЕРБ водят разговорите.

Йончев допълни, че в ББЦ не биха направили компромис с много неща. „С елементите за социални действия, които са в нашата програма, с "Чисти ръце", ако щете“, уточни той.

Преговорите от името на ГЕРБ водят отново Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

В този формат те започнаха разговорите за кабинет в началото на седмицата. ГЕРБ вече се срещнаха с БСП, ДПС, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

След преговорите дотук стана ясно, че единствено с патриотите е възможен съюз. Отношенията с реформаторите предстои да бъдат уточнени допълнително.

Още политически новини четете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 4
Perun
преди 9 години
Дано да са резултатни преговорите днес и скоро да имаме правителство.Изборът на народа е ясен: ГЕРБ+ДПС+ПФ и потенциално +ББЦ за по-широка подкрепа за да може да се правят нужните реформи и да вървим по пътя на прехода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
"Нямаме конкретни искания, дошли сме да чуем какво предлага партия ГЕРБ",Те това е партия те! Немаме искания, немаме мнение дошли сме да видим какво (а.к.а колко) предлага Баце
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още