IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подкрепата на БДЦ за новото правителство ще зависи от програмата му

Министерство на електронното управление би наклонило везните в посока подкрепа на кабинета, коментират от политическата формация

13:57 | 03.11.14 г. 1
Подкрепата на БДЦ за новото правителство ще зависи от програмата му

Подкрепата на парламентарната група на "Българския демократичен център" (БДЦ - новото име на политическата формация на Николай Бареков - "България без цензура") за бъдещето правителство ще зависи от програмата, която ще бъде предложена, а не от личностите в него.

Това стана ясно от думите на председателя на парламентарната група на БДЦ Светлин Танчев след проведените консултации при президента Росен Плевнелиев преди връчването на мандата за съставяне на кабинет.

След като бъде представена програмата, тогава ще бъде взето и решението на депутатите как да гласуват.

Ако в програмата на бъдещето управление е заложено развитие на икономиката, създаване на работни места, реформа в здравеопазването, депутатите на Николай Бареков ще застанат зад него. Важна роля за решението на БДЦ ще е и създаването на министерство на електронното управление.

„Това би наклонило везните да подкрепим правителството, защото ще изкорени корупцията“, увери Танчев.

Той добави, че с ГЕРБ водят „някакви разговори“, но не и такива, каквито им се иска, а именно да седнат на масата и да говорят по програма.

По време на днешната среща с Плевнелиев не е бил повдигнат въпрос за формулата на бъдещето управление, защото никой досега не е видял приоритетите, които евентуално биха предложили от ГЕРБ.

След вчерашната заявка на ГЕРБ, че са съгласни правителството да бъде оглавено от Радан Кънев от "Реформаторския блок", днес Танчев коментира, че не е най-важният въпрос кой ще е пример, а каква ще е програмата, която ще се изпълнява в следващите четири години.

След като е ясна тя, тогава вече може да се говори за личности, посочи той.

Според него явно сигналите, които идват от РБ, са различни, но в същото време БДЦ е готово да даде експерти на бъдещата власт. „Имаме подходящи хора, които знаят и могат да работят“, увери Танчев.

Теми на днешната среща с държавния глава са били приоритетите на държавата и възможността за бързо съставяне на правителство.

Най-належащо сега е да се промени бюджетът, ако не искаме държавата да е на ръба на банкрута, смята Танчев.

Зам.- председателят на парламентарната група на БДЦ Румен Йончев увери, че изборите не са най-доброто решение, а е нужно политическо мнозинство, базирано на широка основа и дългосрочна перспектива.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
:D Те си казаха хората, нямаме конкретна програма, идваме да видим какво (а.к.а КОЛКО) ще предложи ГЕРБДАНС да се самосезира и да провери кой РЕАЛНО е гласувал за тоя ***, после, ако такива има, да им се отнеме правото на глас поради невменяемост
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още