IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реформаторите ще обявят министрите си утре

От ГЕРБ потвърдиха, че са приели Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде разделено на три

19:40 | 03.11.14 г. 3
Реформаторите ще обявят министрите си утре

Утре ще има конкретни предложения на Реформаторския блок /РБ/ за участници в Министерския съвет. Това каза съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев след среща с Румяна Бъчварова и Менда Стоянова от преговорния екип на ГЕРБ.

Не е коректно към колегите от ГЕРБ да обявяваме публично, това винаги е предмет на преговори, каза Кънев в отговор на въпрос в кои сферите ще настояват за министерства.

Той обаче увери, че противно на публикациите в медиите са били скромни и кандидати им не са нито осем, нито девет.

Кънев каза, че програмната декларация е почти готова, а в момента се правят финални редакции. Вчера след седемчасова работа колегите са свършили фантастична работа и огромна част от нещата са съгласувани, посочи той.

Коалиционно споразумение ще се подпише, разбира се, след като уточним мнозинството, програмата и имената, добави Кънев.

Румяна Бъчварова от ГЕРБ посочи, че обсъждат конкретни детайли. Тя допълни, че днешната им среща с Кънев е била подготвителна.

Бъчварова посочи, че няма да има изненади в структурата на Министерския съвет. Тя потвърди, че са приели Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде разделено на три, както и закриване на Министерството на инвестиционното проектиране.

Засега сме удовлетворени от темпа на работа, допълни тя. Бъчварова каза, че се опитват разговорите между ГЕРБ и РБ да приключат възможно най-скоро.

Още български новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
тържеството на площадната революция и в България - след една година думкане на 3 тъпана, 10 ***, едно пиано и едни голи цици, младите, красиви, образовани и интелигентни постигнаха своето - 5 партийки-семки, някакви политически стърготини, успяха да си сложат общо име и в суматохата да минат, незнайно как 4-те процента и сега ще управляват държавата!!! Даже от най-високо европейско място дойдоха да му кажат на Боце, че всъщност тези *** трябва да управляват, а ГЕРБ да ги подкрепя, защото те по-добре знаят как се затварят ядрени мощности и се спират неподходящи за Цървуландия инфраструктурни проекти!!! Всяка жаба да си знае гьола, а г-жа Кунева най-добре знае, че тук даже гьол не може да има, а обикновена локва!Слава на истинските 8% българи, пратили в парламента тази отговорна и компетентна политическа сиа! Да живей ЕС и еднополовите бракове - висша ценност на младите, образовани и интелигентни граждани на Нова Европа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
eboyanov
преди 9 години
не обиждай фашистите, тези са просто едни либерални лакей на САЩ и Банка Париба (ако някой си спомня за случая с 3-4 блок АЕЦ и разбирасе г-н Шрьодер)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
kane
преди 9 години
аха фашистите в РБ започват да се консолидират
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още