IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реформаторският блок с „някои забележки“ към структурата и състава на кабинета

Радан Кънев отказа да обяви официално имената на бъдещите министри

20:27 | 04.11.14 г.
Реформаторският блок с „някои забележки“ към структурата и състава на кабинета

Парламентарната група на Реформаторския блок (РБ) одобри структурата и състава на бъдещото правителство. Десният блок обаче имал забележки, за които ще информира бъдещите си партньори. Това стана ясно след заседание на депутатите на РБ във вторник вечерта в парламента, предава Dnes.bg.

„Като цяло одобрихме това, което е договорено. Имаме някои забележки, желания за коментар, които няма да правим пред медиите, защото сме все пак на последната крачка от успешно съставяне на правителство", каза лидерът на ДСБ Радан Кънев след заседанието.

Той отказа да обяви официално имената на бъдещите министри и даде да се разбере, че това ще стане след нова среща с ГЕРБ в сряда. „Всички имате информацията. Изрична уговорка е да не потвърждаваме нито имена, нито ресори пред медиите преди окончателно съгласие“, каза лидерът на ДСБ.

По-рано днес „изтекоха“ имената на министрите от Реформаторския блок и някои от тези на ГЕРБ. Почти сигурно е, че Меглена Кунева ще е вицепремиер без портфейл, който ще наблюдава правосъдието, външните и вътрешните работи. Лидерът на СДС Божидар Лукарски ще е министър на икономиката, лидерът на БЗНС Николай Ненчев – на отбраната, а Петър Москов от ДСБ – на здравеопазването.

На постовете си ще останат външния министър Даниел Митов и на правосъдието Христо Иванов, които също ще бъдат от квотата на Реформаторите.

„Премиер-министърът преценява този въпрос“. Така Радан Кънев отговори на въпроса дали според него Божидар Лукарски би бил добър министър на икономиката. „Всички предложения в крайна сметка са номинация на кандидата за министър-председател“, допълни лидерът на ДСБ.

Той отново обяви, че няма да става министър и че гледа на себе си като гарант за законодателните реформи, които са обещали на избирателите.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още