IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НЕК и топлофикациите постигнаха съгласие за задълженията

След разговорите в МИЕ топлофикациите в Русе и Плевен прекратяват протестите си

13:27 | 07.11.14 г.
НЕК и топлофикациите постигнаха съгласие за задълженията

На състоялата се вчера среща в Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) е било постигнато споразумение за задълженията, които Националната електрическа компания (НЕК) има към топлофикационните дружества. Това става ясно от думите на изпълнителният директор на „Топлофикация – Русе” Севдалин Желев, цитиран от БТА.

След разговори с представители на НЕК, топлофикационните дружества в Плевен, Русе, Перник и Бургас, работодатели и синдикати е било постигнато съгласие държавното дружество да изготви график за разсрочване на плащането на задълженията.

Очакванията са това да стане до края на следващата седмица.

От „Топлофикация – Плевен” коментират пред БНР, че по време на срещата е било решено още и да се търси съдействието на Народното събрание и недостигът на средствата в НЕК да бъде включен при приемането на бюджета за догодина.

След срещата в МИЕ вчера от двете топлофикационни дружества решиха да прекратят протестите си.

НЕК дължи близо 19 млн. лева на русенското топлофикационно дружество, посочват представителите на компанията. От своя страна тя има повече от 3 млн. лева задължения към различни контрагенти.

На „Топлофикация – Плевен” държавната енергийна компания дължи близо 30 млн. лева за произведената електрическа енергия, допълват от БНР. Това прави невъзможно редовното изплащане към доставчика на природен газ и затруднява работата на топлофикационното дружество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още