IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 5% ръст на туристите през зимата очаква Николина Ангелкова

Няма да бъдат необходими допълнителни средства и администрация за новото Министерството на туризма, смята тя

12:35 | 20.11.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Николина Ангелкова. <em>Снимка: БТА</em></p>

Николина Ангелкова. Снимка: БТА

Между 4 и 5% ръст на туристите през зимния туристически сезон прогнозира министърът на новосъздаденото Министерство на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БНР.

От Института за анализи и оценки в туризма пък очакват над 10% ръст на посещенията на чужденци у нас през зимния сезон. Туроператори и хотелиери също очакват предстоящият зимен сезон да бъде по-успешен от миналия.

В момента се изчислява колко средства ще бъдат необходими за рекламата на страната ни като туристическа дестинация, каза още Ангелкова.

По думите й няма да бъдат необходими допълнителни средства и администрация за структурата на новото Министерството на туризма.

Специализираната администрация на новото министерство на туризма включва четири дирекции, поясни тя.

„Едната, която е дирекция "Туристическа политика", която и в момента съществува, ние преобразуваме в Главна дирекция и разширяваме функциите. Ще има специален фокус върху отделните видове туризъм, върху контрола и регулацията. Отделно ще има дирекция, която ще се занимава с програми и проекти и специален фокус върху привличане на допълнителен ресурс, а отделно ще има дирекция "Международна политика и инвестиции в туризма". Разбира се, "Маркетинг и реклама" е друга дирекция“, обясни тя.

Проектът за устройствен правилник ще бъде публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на икономиката. След като бъде одобрен устройственият правилник, ще бъде назначаван новият екип на министерството, каза още Николина Ангелкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
byrobocop
преди 9 години
То едно е да очакваш а друго е да се случи нали пътят пропадна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още